12. 6. 2011

V prvi slovenski ligi za moške naj bi v naslednji sezoni 2011/12 igralo trinajst klubov

Združenje rokometnih prvoligašev Slovenije (ZROPS) je na skupščini v Logarski dolini sprejelo sklep o razširitvi prve lige za moške v sezoni 2011/12. Toda potrditev o tem, ali bo prva liga štela 13 klubov namesto 12, bo imelo Združenje 1. B SRL.

 

Na osnovi sklepa ZROPS-a naj bi se 1. A slovenska liga v prihajajoči sezoni 2011/12 povečala z dosedanjih dvanajstih klubov na trinajst. V tem primeru bi v prvoligaški druščini ostal Slovenj Gradec (neposredno je izpadel zadnjeuvrščeni Slovan), poleg Krškega, ki si je zagotovilo neposredno uvrstitev med najboljše slovenske klube, pa bi prvoligaški status brez dodatnih kvalifikacij dobila tudi Izola, ki je bila v letošnji sezoni druga v 1. B ligi.

 

Toda ZROPS bo razširitev lige uveljavil le v primeru, če bo Združenje 1. B SRL na prvi naslednji seji odločilo, da se v 1. A SRL v tekmovalni sezoni 2012/13 uvrsti le prvouvrščena ekipa 1. B SRL ter da po končani sezoni 2012/13 iz 1. A SRL izpade zadnjeuvrščeno moštvo, predzadnje pa igra kvalifikacije z drugouvrščenim moštvom iz 1. B SRL.

 

V prihodnji sezoni v 1. A SRL bo šest najbolje uvrščenih klubov v rednem delu ligaškega tekmovanja nastopalo v ligi za prvaka, preostalih sedem v skupini za obstanek, iz 1. A SRL pa izpadeta zadnjeuvrščeni ekipi. Ob tem kaže omeniti, da se je skupščine ZROPS-a udeležil tudi Franjo Bobinac, predsednik Rokometne zveze Slovenije.