13. 6. 2011

Na žrebanju v Beogradu slovenski rokometaši v bobnu z Rusijo, Makedonijo in Slovaško

V sredo, 15. junija 2011, bo v Beogradu žrebanje skupin za evropsko prvenstvo v Srbiji leta 2012 za moške. Slovenska reprezentanca je pred žrebanjem razvrščena v četrti (zadnji) boben skupaj z Rusijo, Makedonijo in Slovaško.

Poleg dveh reprezentanc, ki sta si zagotovili neposredno uvrstitev na Euro 2012 (Srbija kot gostitelj tekmovanja in Francija kot aktualni evropski prvak), se jih je skozi kvalifikacije uspešno prebilo še 14. To so Madžarska, Makedonija (obe skupina 1), Hrvaška, Španija (obe skupina 2), Poljska, Slovenija (obe skupina 3), Švedska, Slovaška (obe skupina 4), Nemčija, Islandija (obe skupina 5), Norveška, Češka (obe skupina 6), Danska in Rusija (obe skupina 7).

V Beogradu bo v sredo, 15. junija 2011, ob 12. uri žrebanje skupin za EP. Na osnovi dosežkov na zadnjem EP (Avstrija 2010) in v kvalifikacijah za Euro 2012 je šestnajst reprezentanc pred žrebanjem razdeljenih v štiri bobne. Slovenija je uvrščena v zadnjega, v katerem so še Rusija, Makedonija in Slovaška, reprezentance iz istega bobna pa se na EP v skupinskem delu ne morejo pomeriti med seboj.

Prav tako je za štiri reprezentance (na osnovi tekmovalnih pravil EHF) določeno, kje bodo igrale v prvem delu prvenstva. Gostitelji bodo nastopili v skupini, ki jo bo gostil Beograd, Makedonci v Nišu, Madžari v Novem Sadu, Hrvati pa v Vršcu.

BOBNI ZA ŽREBANJE SKUPIN ZA EP 2012 V SRBIJI:

Boben 1: Francija, Hrvaška, Nemčija, Poljska

Boben 2: Danska, Norveška, Madžarska, Švedska