14. 6. 2011

Na mednarodnem turnirju v Beogradu in Novem Sadu bodo Slovenci odigrali tri tekme

Moška članska reprezentanca Slovenije bo od srede do petka nastopila na mednarodnem turnirju v Srbiji, kjer se bo pomerila z domačima izbranima vrstama A in B ter Norveško. Eno tekmo za pokal Srbije bo odigrala v Beogradu, preostali dve pa v Novem Sadu.

 

Slovenci pod vodstvom selektorja Borisa Deniča so danes prispeli v Beograd, kjer jih v sredo čaka prva tekma v okviru mednarodnega turnirja za pokal Srbije. Deničeva četa se bo najprej pomerila s srbsko reprezentanco B, v četrtek z najboljšo domačo selekcijo, v zadnjem krogu pa v petek še z Norveško. Prvo tekmo bodo slovenski rokometaši odigrali v Beogradu, naslednji dve pa v Novem Sadu.

 

V Srbiji slovenska reprezentanca ne bo nastopila v najboljši zasedbi, kajti selektor Denič je predčasen počitek po naporni in dolgi sezoni namenil nekaterim nosilcem igre (Gorazd Škof, Uroš Zorman, Matjaž Brumen, Jure Dobelšek, Jure Natek, Dragan Gajič, David Špiler...). Doma sta ostala tudi rahlo poškodovani Nenad Bilbija in Matej Gaber, ki se je poškodoval na nedeljski kvalifiakcijski tekmi proti Ukrajini v Stožicah.

 

Igralca Loke so v nedeljo čez noč zadržali v bolnišnici, v ponedeljek pa je že lahko odšel domov. Zaradi poškodbe vratnih mišic (na igrišču je utrpel tudi lažji pretres možganov in za trenutek izgubil tudi zavest) je Matej Gaber dobil opornico in bo moral doma nekaj dni počivati.

 

Na mednarodnem turnirju v Srbiji bo Slovenija nastopila v okrnjeni postavi, selektor Boris Denič pa se je odločil za naslednjih 17 igralcev:

 

*vratarji: Primož Prošt (Bjerringbro-Silkeborg, Danska), Matevž Skok (Gorenje Velenje), Jure Vran (Cimos Koper)

 

*krilni igralci: Simon Razgor (Maribor Branik), Gašper Marguč (Celje Pivovarna Laško), Matej Flajs (Krka), Jure Sušin (Trimo Trebnje)

 

*zunanji igralci: Borut Mačkovšek (Maribor Branik), Marko Bezjak, David Miklavčič (oba Gorenje Velenje), Matevž Čemas (Slovan), Jure Dolenec, Darko Cingesar (oba Loka), Sebastian Skube, Dean Bombač (oba Cimos Koper)

 

*krožna napadalca: Uroš Bundalo (Loka), Peter Pucelj (Bosna, BiH).

 

 

 

SPORED MEDNARODNEGA TURNIRJA V SRBIJI:

 

 

Sreda, 15. junij 2011 (Beograd):

 

ob 18.00: Srbija B - Slovenija

 

ob 20.00: Srbija A - Norveška

 

 

Četrtek, 16. junij 2011 (Novi Sad):

 

ob 18.00: Srbija B - Norveška

 

ob 20.00: Srbija A - Slovenija

 

 

Petek, 17. junij 2011 (Novi Sad):

 

ob 16.30: Srbija A - Srbija B

 

ob 18.30: Slovenija - Norveška

 

 

 

Na žrebanju v Beogradu slovenski rokometaši v bobnu z Rusijo, Makedonijo in Slovaško