14. 6. 2011

Igralci koprskega Cimosa pred žrebanjem skupin v elitni ligi prvakov uvrščeni v drugi boben

Evropska rokometna zveza je objavila seznam klubov, ki bodo v posameznih bobnih za žrebanje skupin v novi sezoni lige prvakov. Rokometaši Cimosa iz Kopra so v drugem bobnu z Veszpremom, Zagrebom in Koebenhavnom.

Žrebanje skupin za najelitnejše evropsko klubsko tekmovanje bo tako v moški kot ženski konkurenci v torek, 28. junija 2011. Evropska zveza je 24 klubov razdelila v šest bobnov s po štirimi, koprski Cimos pa se je znašel v drugem (skupaj z Veszpremom, Zagrebom in Koebenhavnom). V zadnjem so zmagovalci treh kvalifikacijskih turnirjev, ki bodo na sporedu na začetku letošnjega septembra.

Skupinski del lige prvakov v sezoni 2011/12 (štiri skupine s po šestimi klubi) se bo začel med 28. septembrom in 2. oktobrom 2010, končal pa z desetim krogom med 22. in 26. februarjem 2012. Prve tekme osmine finala bodo na sporedu med 14. in 18. marcem 2012, povratne od 21. do 25. marca 2012, četrtfinalne pa v terminih med 14. in 18. aprilom 2012 in med 21. in 25. aprilom 2012. Zaključni turnir najboljše četverice v ligi prvakov bo 26. in 27. maja 2012.

Za zdaj že tradicionalni turnir povabljencev ("wild card"), katerega zmagovalec se uvrsti med evropsko elito, se je prijavilo pet klubov: Valladolid (Španija), Rhein Neckar Löwen (Nemčija), Skjern (Danska), Dunkerque (Francija) in Kielce (Poljska). Evropska zveza bo konec tedna izbrala četverico, ki bo imela pravico nastopa na turnirju povabljencev, kasneje pa bo izbrala tudi njegovega gostitelja.

BOBNI PRED ŽREBANJEM SKUPIN LIGE PRVAKOV:

Boben 1: Barcelona (Španija), Hamburg (Nemčija), Čehovski medvedi (Rusija), Montpellier (Francija)

Boben 2: Veszprem (Madžarska), Zagreb (Hrvaška), Koebenhavn (Danska), Cimos Koper (Slovenija)

Boben 3: Ciudad Real (Španija), Kiel (Nemčija), Constanta (Romunija), Kadetten (Švica)

Boben 4: St. Petersburg (Rusija), Chambery (Francija), Ademar Leon (Španija), Füchse Berlin (Nemčija)

Boben 5: Pick Szeged (Madžarska), Bjerringbro-Silkeborg (Danska), Bosna (BiH), zmagovalec kvalifikacij 1

Boben 6: zmagovalec kvalifikacij 2, zmagovalec kvalifikacij 3, zmagovalec kvalifikacij 4, zmagovalec turnirja povabljencev ("wild card")