15. 6. 2011

Slovenci na EP 2012 v Srbiji v skupini s Hrvati, Norvežani in Islandci v Vršcu

Moška reprezentanca Slovenije je na žrebanju v Beogradu dobila nasprotnike v skupini na evropskem prvenstvu leta 2012 v Srbiji. Slovenci bodo igrali v skupini D, ki jo bo gostil Vršac, s Hrvaško, Norveško in Islandijo.

 

Na evropskem prvenstvu, ki bo potekalo od 15. do 29. januarja 2012 v štirih mestih v Srbiji (Beograd, Novi Sad, Niš, Vršac), bodo slovenski rokometaši igrali v skupini D v Vršcu, v kateri so še Hrvaška, Norveška in Islandija. Prvo tekmo v tamkajšnji dvorani Millennium bo Slovenija odigrala v ponedeljek, 16. januarja 2012, proti Norveški, dva dni pozneje (sreda, 18. januar 2012) se bo pomerila s Hrvaško, zadnja tekma v skupini pa jo čaka v petek, 20. januarja 2012, proti Islandiji.

 

V skupini A (Beograd) bodo igrali Poljska, Danska, Srbija in Slovaška, v skupini B (Niš) Nemčija, Švedska, Češka in Makedonija, v skupini C (Novi Sad) pa Francija, Madžarska, Španija in Rusija. Današnji žreb v beograjskem Belexpo Centru je vodil generalni sekretar Evropske rokometne zveze (EHF) Michael Wiederer, njegovi asistenti pa so bili poleg nekdanjega srbskega reprezentanta in krožnega napadalca Celja Pivovarne Laško Dragana Škrbića štirje aktivni rokometaši in reprezentanti: Slovenec Uroš Zorman, Srb Marko Vujin, Hrvat Igor Vori in Norvežan Christoffer Rambo.

 

 

SKUPINE NA EP 2012 - SRBIJA:

SKUPINA A (BEOGRAD): SKUPINA B (NIŠ): SKUPINA C (NOVI SAD): SKUPINA D (VRŠAC):
Poljska Nemčija Francija Hrvaška
Danska Švedska Madžarska Norveška
Srbija Češka Španija Islandija
Slovaška Makedonija Rusija Slovenija