15. 6. 2011

Boris Denič: Zaenkrat nimam nobenega strahu; Uroš Zorman: Proti vsakemu imamo možnosti

Po žrebanju skupin za EP 2012 v Srbiji je selektor slovenske reprezentance Boris Denič dejal, da bo v Vršcu zanimivo, zaenkrat pa nima nobenega strahu. Kapetan Uroš Zorman meni, da ima Slovenija proti vsem trem nasprotnikom (Hrvaška, Norveška, Islandija) možnost za zmago.

Boris Denič, selektor reprezentance Slovenije: "Glede na to, da na nobeno žrebanje ne moreš vplivati, tudi nisem imel nobenih želja pred današnjim dogodkom v Beogradu. Dobili smo atraktivno in močno skupino, v drugem delu pa se križamo še z močnejšo ali vsaj enako močno skupino. V Vršcu bo vsekakor zanimivo, zaenkrat pa nimam nobenega strahu. Moja želja je, da se dobro pripravimo za evropsko prvenstvo in na njem pokažemo najboljšo predstavo. Upam, da bodo vsi igralci zdravi. Na tem prvenstvu ni nobenega 'avtsajderja', vse reprezentance igrajo dober rokomet, tako da je čisto vseeno, v kateri skupini igramo."

Uroš Zorman, reprezentant Slovenije: "Igrali bomo v zelo težki skupini, vsi trije tekmeci pa so izjemno močni in kakovostni. Vsaka tekma v Vršcu bo zgodba zase, naši mladi zasedbi se na vseh treh dvobojih obeta boj do zadnjega diha. Navkljub temu se nadejam uvrstitvi v glavni del tekmovanja. Jasno je, da imamo proti vsakemu od treh nasprotnikov možnosti za zmago, toda le pod pogojem, če bomo dali od sebe več kot maksimum. V nasprotnem primeru lahko vse tri tekme gladko izgubimo. Med šestnajstimi reprezentancami, ki so se uvrstile na evropsko prvenstvo, ni nobene slabe. Mi seveda nismo v vlogi favoritov, zato bomo čakali v ozadju na svojo priložnost."

Christoffer Rambo, reprezentant Norveške: "Žreb nam ni bil naklonjen. Hrvaška in Islandija spadata v vrh svetovnega rokometa, tu je še neugodna Slovenija. Za nas bo oteževalna okoliščina, ker je Vršac blizu Hrvaške in Slovenije, tako da obe reprezentanci lahko računata na izdatno pomoč svojih navijačev."

Na dosedanjih devetih evropskih prvenstvih za moške je Slovenija nastopila osemkrat, manjkala je samo na EP v Italiji leta 1998. Največji uspeh je dosegla leta 2004 pred domačimi navijači, ko je osvojila srebrno kolajno, najslabša pa je bila pred devetimi leti na Švedskem (12. mesto). Omeniti velja še EP 2000 na Hrvaškem, ko so si slovenski rokometaši v neposrednem dvoboju za peto mesto z gostitelji priigrali vozovnico za olimpijske igre v Sydneyju.

UVRSTITVE SLOVENIJE NA DOSEDANJIH EVROPSKIH PRVENSTVIH:

Avstrija 2010: 11. mesto

Norveška 2008: 10. mesto