15. 6. 2011

Regionalna liga se bo začela septembra

V Beogradu so danes predstavili regionalno rokometno ligo (SEHA), ki se bo začela 12. septembra 2011. V njej bodo nastopali klubi iz Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Hrvaške, Makedonije, Slovaške in Srbije, slovenskih pa v tem tekmovanju ne bo.

Borac Banjaluka, Bosna Sarajevo, Izviđač Ljubiški (vsi Bosna in Hercegovina), Croatia Osiguranje Zagreb, Nexe Našice (oba Hrvaška), Lovćen Cetinje, Sutjeska Nikšić (oba Črna gora), Metalurg Skopje, Vardar Skopje (oba Makedonija), Tatran Prešov (Slovaška), Partizan Beograd in Crvena zvezda Beograd (oba Srbija) so klubi, ki se bodo pomerili v predtekmovanju. Na zaključni turnir se bodo uvrstila štiri najboljša moštva.

"Igranje v regionalni ligi bo klubom prineslo možnost za merjenje moči proti vrhunskim nasprotnikom in izboljšanje kakovosti moštev," je povedal predsednik SEHA Sandi Šola, ki je obljubil, da je liga ustvarjena z namenom, da se najboljšim klubom s področja nekdanje skupne države Jugoslavije omogoči čim kakovostnejše tekmovanje.

Organizatorji so potrdili, da so interes za igranje v regionalni ligi pokazali še klubi iz Madžarske, Slovenije, Poljske in Avstrije.