19. 6. 2011

Zaključni turnir najboljše četverice v evropski ligi prvakov bo že tretjič zapored v Kölnu

Na sestanku na Malti je evropska zveza (EHF) odločila, da bo zaključni turnir lige prvakov v sezoni 2011/12 znova v Kölnu. Dvorana Lanxess Arena bo tako že tretjič zapored gostila najboljšo četverico v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju.

 

Evropska rokometna zveza je konec tega tedna zasedala na Malti, med drugim pa je sprejela tudi odločitev o gostitelju zaključnega turnirja najboljših štirih klubov v evropski ligi prvakov v prihajajoči sezoni 2011/12. Ta čast je že tretjič zapored doletela Köln, ki je najboljšo četverico gostil že v prvih dveh izvedbah tega dela tekmovanja: leta 2010 je naslov prvaka osvojil Kiel, letos pa Barcelona.

 

Najboljši štirje klubi v prihajajoči sezoni lige prvakov (slovenske barve bo branil Cimos iz Kopra) bodo v dvorani Lanxess Arena igrali v soboto, 26. maja 2012, in nedeljo, 27. maja 2012. Prvi dan bosta na sporedu polfinalna dvoboja, naslednji dan pa tekma za tretje mesto in veliki finale. Vstopnice za rokometni spektakel v Kölnu bodo začeli prodajati že septembra letos.