3. 7. 2011

Znane štiri predtekmovalne skupine na svetovnem prvenstvu za ženske v Braziliji

Po žrebanju so znane vse štiri predtekmovalne skupine s po šestimi reprezentancami za svetovno prvenstvo za ženske, ki ga bo decembra letos gostila Brazilija. Gostiteljice so v skupini s Francijo, ki je v dodatnih kvalifikacijah izločila Slovenijo.

 

Od 2. do 8. decembra letos bo v štirih brazilskih mestih (Barueri, Santos, Sao Bernardo, Sao Paulo) potekalo svetovno prvenstvo za ženske, na katerem bo nastopilo 24 reprezentanc. Na osnovi današnjega žrebanja v mestu Sao Bernardo so razdeljene v štiri predtekmovalne skupine s po šestimi reprezentancami.

 

Aktualne svetovne prvakinje Rusinje bodo igrale v skupini B, v kateri so še Kazahstan, Nizozemska, Koreja, Španija in Avstralija, domača reprezentanca Brazilije pa v skupini C z Romunijo, Francijo, Tunizijo, Kubo in Japonsko. V tj skupini so tudi Francozinje, ki so v junijskih dodatnih kvalifikacijah za SP 2011 v Braziliji izločile Slovenijo.

 

Sistem tekmovanja je naslednji: iz vsake izmed štirih skupin se bodo v drugi krog (osmina finala) uvrstile po štiri najboljše reprezentance, najslabši dve pa bosta nadaljevali s tekmovanje v Predsedniškem pokalu (za uvrstitev od 17. do 24. mesta). Najboljša šestnajsterica bo vse tekme odigrala v Sao Paulu: četrtfinalni dvoboji bodo 14. decembra 2011, polfinalni tekmi in dvoboja v skupini od 5. do 8.mesta bodo dva dni kasneje, tekme za prvo, tretje, peto in sedmo mesto pa 18. decembra 2011.

Svetovne prvakinje iz Brazilije bodo neposredno uvrščene na olimpijske igre v Londonu leta 2012 (prav tako tudi na naslednje svetovno prvenstvo, ki bo leta 2013 v Srbiji), reprezentance na mestih od dva do sedem pa se bodo za pot na OI potegovale na kvalifikacijskem turnirju, ki bo maja leta 2012.

 

 

 

SKUPINE ZA SP 2011 ZA ŽENSKE:

 

 

Skupina A: Norveška, Črna gora, Angola, Nemčija, Kitajska, Islandija

 

Skupina B: Rusija, Kazahstan, Nizozemska, Koreja, Španija, Avstralija

 

Skupina C: Romunija, Francija, Brazilija, Tunizija, Kuba, Japonska

 

Skupina D: Švedska, Danska, Hrvaška, Argentina, Slonokoščena obala, Urugvaj.