5. 7. 2011

Na selektorskem stolčku reprezentance Nemčije je Heinerja Branda zamenjal Martin Heuberger

Moška članska reprezentanca Nemčije je tudi uradno dobila novega selektorja. Namesto dosedanjega prvega moža Heinerja Branda je selektorski stolček zasedel Martin Heuberger.

 

Novega selektorja moške izbrane vrste je v Dortmundu predstavil Ulrich Strombach, podpredsednik nemške rokometne zveze. 47-letni Heuberger je na reprezentančnem krmilu zamenjal legendarnega in brkatega Heinerja Branda, ki je nemške rokometaše vodil kar 14 let. Njegov naslednik Martin Heuberger je podpisal pogodbo do konca tekmovalne sezone 2013/14.

 

Brand je že pred časom napovedal svoj letošnji odhod, v prihodnje pa bo deloval kot menedžer in direktor na nemški rokometni zvezi. Zdaj 58-letni Brand je nekdanji krožni napadalec, pohvali pa se lahko z edinstvenim in odmevnim dosežkom: svetovni prvak je postal tako kot igralec (leta 1978) kot selektor reprezentance (2007).

 

Od selektorskega položaja se je Brand dokončno poslovil na junijski tekmi proti Latviji v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu, ki ga bo leta 2012 gostila Srbija. Na poslovilni tekmi pred 4500 gledalci v mestu Trier (Nemčija je zmagala z 32:22 in potrdila prvo mesto v skupini) je od reprezentantov prejel zanimivo darilo - kolo.