8. 7. 2011

Mladinci so nastop na mednarodnem turnirju na Madžarskem začeli z visoko zmago proti Katarju

Moška mladinska reprezentanca Slovenije od petka do nedelje nastopa na mednarodnem turnirju v Nagyatadu na Madžarskem. V prvem krogu je moštvo selektorja Slavka Iveziča po izenačenem prvem polčasu v nadaljevanju visoko premagalo Katar s 33:21 (16:16).

 

 

Slovenija - Katar 33:21 (16:16)

 

Slovenija: Perovšek (14 obramb), Taletovič (7 obramb), Cingesar 6 (3), Mlakar 3, Mačkovšek, Jelovčan 1, Marguč 4, Medved 5, Nosan 1, Poklar 2, Poteko 2, Smolnik 5, Šoštarič 4, Cehte; selektor: Slavko Ivezič.

 

Katar: Al Karbi 2, Al-Kuwari, Al-Fehaid, Murad 1, Al Sultan, Alghamdi, Sinen 1, Morgan 1, Alsultan, Aissa 1, Abidi, Abishi 1, Magdich 1, Salem 7, Alkhalaf, Ayed 1, Blel 5; selektor: Borut Maček.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 4 (3), Katar 3 (3).

 

Izključitve: Slovenija 12 minut, Katar 12 minut.

 

 

V okviru priprav za nastop na bližnjem svetovnem prvenstvu, ki ga bo od 17. do 31. julija gostila Grčija, nastopa moška mladinska reprezentanca Slovenije na mednarodnem turnirju na Madžarskem. Poleg gostiteljev Madžarov in Slovencev igrata še reprezentanci Katarja in Srbije.

Slovenski mladinci so se v prvem krogu pomerili z izbrano vrsto Katarja, ki jo vodi slovenski strokovnjak Borut Maček. Moštvo selektorja Slavka Iveziča je zaigralo v oslabljeni zasedbi, saj so zaradi poškodb manjkali Papež, Zarabec, Stegne in Gaber, a to seveda nikakor ne sme biti opravičilo za slab začetek dvoboja.

 

Katar je namreč hitro povedel kar s štirimi zadetki prednosti (9:5), v napadu pa je stik z nasprotniki držal predvsem Medved, ki je dosegle štiri zadetke od skupno petih slovenskih. Po Ivezičevi minuti odmora so slovenski rokometaši le zaigrali precej boljše in do konca prvega polčasa izenačili (16:16).

 

V nadaljevanju pa je bil na igrišču povsem drug obraz Slovenije - dobra in agresivna igra v obrambi, uspešna realizacija v napadu in katarska barka se je hitro začela potapljati. Prednost Slovencev je začela naraščati iz minute v minuto. Tudi mlajši igralci, ki so v zaključku tekme dobili svojo priložnost za igro, so prikazali všečno igro, tako da se je prednost ob koncu ustavila pri dvanajstih zadetkih v korist Slovenije (33:21).

 

Reprezentanca Slovenije se bo v drugem krogu pomerila z Madžarsko (v soboto, 9. julija 2011, ob 19. uri), v zadnjem krogu turnirja pa še s Srbijo (v nedeljo, 10. julija 2011, ob 15. uri).