10. 7. 2011

Po zmagi proti Srbiji so slovenski mladinci osvojili prvo mesto na turnirju na Madžarskem

Srbija je bila nasprotnik moške mladinske reprezentance Slovenije v zadnjem krogu mednarodnega turnirja na Madžarskem. Slovenci so premagali tudi vrstnike iz Srbije s 30:24 (14:8) ter z dvema zmagama in enim neodločenim izidom prepriičljivo osvojili končno prvo mesto.

 

 

Slovenija - Srbija 30:24 (14:8)

 

Slovenija: Taletovič (6 obramb), Lesjak (14 obramb, 2 x7m), Cingesar 2 (1), Mlakar 2, Mačkovšek 4 (3), Jelovčan 2, Marguč 1 (1), Medved 5, Nosan 4 (2), Poklar 4, Poteko 1, Smolnik 1, Šoštarič 2, Cehte 2; selektor: Slavko Ivezič.

 

Srbija: Ivanišević, Milić, Jokić 4, Ilić 4, Markez 3, Pavič 1, Zelenović 2, Golubović 4, Nikolić 4, Dimitrijević 2; selektor: Igor Butulija.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 7 (7), Srbija 8 (5).

 

Izključitve: Slovenija 16 minut, Srbija 10 minut.

 

 

Po osvojenih treh točkah v prvih dveh krogih (zmaga proti Katarju s 33:21 in neodločen izid proti Madžarom - 28:28) se je moštvo selektorja Slavka Iveziča v zadnjem krogu mednarodnega turnirja v Nagyatadu na Madžarskem srečalo s Srbijo. Tudi Srbi so bili do zadnje tekme še neporaženi, tako da je medsebojni dvoboj odločal o končnem prvem mestu.

 

Zmagovalec tekme je bil pravzaprav odločen že v prvem polčasu, ko so si mladi Slovenci predvsem po zaslugi čvrste obrambe in odlično razpoloženega vratarja Urbana Lesjaka (kar 14 obramb v prvih tridesetih minutah) že do odhoda na odmor priigrali šest zadetkov prednosti (14:8). Čeprav so bili Slovenci igralsko precej oslabljeni, je njihova prednost tudi v drugem polčasu naraščala.

V 42. minuti je imelo Ivezičevo moštvo že deset golov naskoka, v zadnjem delu pa so srbski rokometaši vsaj malce omilili visok poraz. S suvereno zmago proti Srbiji in prvim mestom na turnirju na Madžarskem je moška mladinska reprezentanca Slovenije končala ciklus pripravljalnih tekem pred odhodom na bližnje svetovno prvenstvo, ki ga bo od 17. do 31. julija gostila Grčija.

 

Slavko Ivezič, selektor mladinske reprezentance Slovenije: "Na žalost smo morali odigrati turnir brez nekaterih nosilcev igre, kot so Zarabec, Papež, Gaber in Stegne, vendar smo kljub temu prikazali želeno raven forme pred odhodom na svetovno prvenstvo. Skozi turnir smo na srečo sanirali vse poškodbe, tako da bomo naslednji teden lahko v popolni zasedbi pričakali zaključni del priprav za tekmovanje v Grčiji. Skozi vse tekme na turnirju na Madžarskem smo odigrali vse tri obrambne različice z različnimi postavitvami. Še vedno smo želeli razdeliti minutažo, tako da so vsi igralci dobili priložnost, da si zagotovijo mesto v ekipi, ki bo odpotovala na letošnje svetovno prvenstvo."