21. 8. 2011

Športni kamp RZS v Savudriji obiskali reprezentanti Skube, Dobelšek in Mlakar

Na nedeljskem dopoldanskem treningu so udeležence Športnega kampa Rokometne zveze Slovenije v Savudriji obiskali trije slovenski reprezentanti. To so bili Sebastian Skube, Jure Dobelšek in Matjaž Mlakar, vsi igralci Cimosa iz Kopra.

 

Skube, Dobelšek in Mlakar so si ogledali prizorišča, na katerih potekajo treningi v okviru Športnega kampa Rokometne zveze Slovenije v Savudriji. Med treningom so tudi pozdravili mlade rokometaše, vsi trije pa so bili zelo navdušeni nad dejstvom, da se tako veliko fantov odloči za prihod na kamp v času počitnic.

 

Po končanem treningu je sledila predstavitev gostov, priložnost za vprašanja in pogovor z reprezentanti. Tako kot v petek, ko je Športni kamp RZS obiskal Boris Denič, selektor moške članske reprezentance Slovenije, so fantje reprezentantom postavili veliko zanimivih in tudi zabavnih vprašanj.

Sebastian Skube, Jure Dobelšek in Matjaž Mlakar so fantom opisali oziroma povedali, kaj je potrebno za preboj v izbrano vrsto in zastopanje Slovenije. Enotno so poudarili, da je potrebno veliko trdega dela in odrekanja, če želijo doseči zastavljene cilje v športu.

 

Poudarili so še, da je poleg ukvarjanja s športom pomembna tudi izobrazba, na katero nikakor ne gre pozabiti. Po končanem pogovoru z mladimi rokometaši so podelili podpise in se skupaj s fanti tudi slikali.

 

Sicer pa v Savudriji pod vodstvom reprezentančnega trenerja Marjana Potokarja treningi dopoldne potekajo na štirih prizoriščih (rokometno igrišče, igrišče za rokomet na mivki, mini rokometnem igrišču in asfaltni ploščadi). Popoldanski termini so namenjeni turnirjem v rokometu na mivki in igranju medsebojnih tekem na centralnem rokometnem igrišču.

 

V večernih urah pred spanjem se mladi rokometaši zabavajo na glavni ploščadi, ki je namenjena za ples in druženje, med napornimi treningi pa si fantje in trenerji privoščijo sprostitev na plaži.