28. 8. 2011

Cimos na tekmi za peto mesto na mednarodnem turnirju v Nemčiji izgubil proti Magdeburgu

Rokometaši Cimosa so nastopili na močnem mednarodnem turnirju v mestu Dessau v Nemčiji. Po polovičnem izkupičku v skupinskem delu (poraz in zmaga) so na tekmi za končno peto mesto aktualni slovenski prvaki iz Kopra izgubili proti nemškemu Magdeburgu z 32:37 (12:17).

Moštvo iz Kopra je na prvih dveh tekmah na turnirju doseglo polovičen izkupiček. Najprej so se Primorci pomerili s španskim klubom Atletico Madrid (gre za nekdanji sloviti Ciudad Real, ki je svoj sedež preselil v glavno mesto Španije) in izgubili s 27:33 (12:14). Pri zmagovalcih sta bila najučinkovitejša Canellas (5 zadetkov) in Entrerrios (4), Cimos pa je igral v naslednji postavi: Škof (10 obramb), Skoko 3, Dobelšek 3, Brumen 2, Čemas, Bombač 2, Poklar 3 (3), Džono, Krivokapić 4, Skube 3, Osmajić, Rapotec 3, Konečnik 1, Bundalo 3.

Na drugi tekmi v skupinskem delu so se Koprčani srečali z domačim klubom Dessau, ki igra v tretji nemški ligi. Moštvo trenerja Fredija Radojkoviča je prepričljivo zmagalo s 43:22 (21:10). Cimos Koper: Vran (23 obramb), Skoko 2, Dobelšek 4, Osmajić 3, Bombač 4, Krivokapić 3, Brumen 7, Bundalo 5, Rapotec 3, Poklar 2, Skube 1, Džono 3, Konečnik 5, Čemas 3.

Cimos se je na turnirju v Nemčiji za končno peto mesto pomeril z nemškim klubom Magdeburg, za katerega igrata tudi Slovenca Jure Natek in Aleš Pajovič. Magdeburg (najprej je izgubil proti reprezentanci Južne Koreje s 27:35, nato pa premagal švedski Sävehof z 31:29) je bil uspešnejši, saj je slavil s 37:32 (17:12). Pajovič je k Magdeburgovi zmagi prispeval tri zadetke, Natek pa ni igral. Cimos: Škof (6 obramb), Vran (6 obramb), Rapotec 5, Osmajić 4, Bombač 4, Krivokapić 2, Brumen 2, Bundalo 3, Dobelšek 2, Poklar 3, Skube 3, Džono 2, Konečnik 2.

Cimos s polovičnim izkupičkom na prvih dveh tekmah na turnirju v Nemčiji