1. 10. 2011

Visok poraz koprskih rokometašev na uvodni tekmi v evropski ligi prvakov v Makedoniji

Rokometaši Cimosa so nastop v letošnji evropski ligi prvakov začeli s porazom. Koprčani so v prvem krogu skupine C gostovali pri skopskem Metalurgu v Makedoniji in izgubili s 23:28 (7:15).

Metalurg Skopje - Cimos Koper 28:23 (15:7)

Skopje - Dvorana Boris Trajkovski, gledalcev: 3000, sodnika: Jurinović in Mrvica (oba Hrvaška).

Metalurg Skopje: Stanić (15 obramb), Angelov (3 obrambe), Rakčević 5, Levov, Dimovski 3 (1), Marković 2, Georgievski 3 (1), Manaskov, Mirkulovski 5, Markoski 1, Mojsoski, Mojsovski 5, Stoilov, Batinović 1 (1), Jonovski, Aluševski 3.

Cimos Koper: Škof (9 obramb), Vran (4 obrambe), Skoko 5, Dobelšek 1, Brumen 3 (1), Bombač 1, Poklar, Džono, Krivokapić 4, Skube 2, Mlakar, Konečnik 1, Rapotec 3, Bogunović, Bundalo 1, Osmajić 2 (1).

Sedemmetrovke: Metalurg Skopje 7 (3), Cimos Koper 5 (2).

Izključitve: Metalurg Skopje 4 minute, Cimos Koper 8 minut.

Aktualni slovenski prvaki iz Kopra so nastop med evropsko elito v tekmovalni sezoni 2011/12 začeli s točkovno ničlo. Proti Metalurgu so v Skopju izgubili s 23:28 (7:15), prvo tekmo pred domačimi gledalci pa bodo odigrali v soboto, 8. oktobra 2011, ob 20. uri, ko v dvorani Bonifika gostuje poljska Wisla Plock.

Glavni razlog za poraz Primorcev na vročem gostovanju v Makedoniji je neverjetno slab prvi polčas (prvi zadetek so dosegli šele v osmi minuti), v katerem si je moštvo trenerja Fredija Radojkoviča priigralo kar osem zadetkov zaostanka (7:15). V tem delu igre je v Metalurgovih vratih blestel Darko Stanić, ki je še v minuli sezoni nosil Cimosov dres, skupaj pa je na tekmi zbral 15 obramb. Gostitelji (brez poškodovanega Miladina Kozline) so hitro povedli s 3:0, po delnem izidu 7:0 pa so v 23. minuti vodili že z 12:4. Najvišja prednost v prvem polčasu je znašala devet zadetkov, ko je Mladen Rakčević v 29. minuti zadel za 15:6.

V drugem polčasu so Koprčani vendarle prikazali nekoliko boljšo igro. Predvsem po zaslugi obramb vratarja Gorazda Škofa so po dobrih osmih minutah zaostanek prepolovili (16:12), nato pa zapravili še nekaj priložnosti za zmanjšanje razlike. V 44. minuti je imelo domače moštvo, ki ga vodi trener Lino Červar, še vedno štiri zadetke prednosti (18:14), vendar je zaradi izključitve ostalo z igralcem manj.

Toda slovenski prvaki tega niso znali izkoristiti: najprej so z igralcem več dobili zadetek, nato pa še dva in v 48. minuti je makedonski klub imel sedem golov naskoka (21:14). S štirimi zaporednimi zadetki se je Cimos spet približal na tri minusa (18:21 v 53. minuti), takšna razlika pa je bila nato še  štirikrat (22:19, 23:20, 24:21, 25:22).

Pet minut pred koncem (pri 23:20 za Metalurg) sta zelo slaba hrvaška sodnika, ki sta bila očitno naklonjena gostiteljem, piskala čudno sedemmetrovko za Makedonce, zaradi ugovarjanja pa izključila še Dobelška. Zadnji žarek upanja za Koprčane je posijal v 58. minuti, ko je Matjaž Brumen zadel za zmanjšanje izida.

A končnica je znova pripadla Metalurgu, ki je dvakrat zapored zadel v polno in v predzadnji minuti je bilo na semaforju 27:22. Nato je Cimos ostal brez krožnega napadalca Bojana Skoka, ki ga je domači igralec Naumče Mojsovski namerno udaril s komolcem v obraz (odnesel jo je brez kazni), koprski igralec pa je po udarcu v nos obležal na igrišču v mlaki krvi.

Po prvi zdravniški pomoči so Skoku pomagali oditi z igrišča, Makedonci pa so v zadnji minuti izkoristili sedemmetrovko (uspešen je bil Vančo Dimovski) in povedli z 28:22. Na nasprotni strani je zadnji zadetek na tekmi dosegel Milorad Krivokapić in postavil končni izid 28:23 za Metalurg.

Na drugih dveh tekmah v skupini C sta se prvih parov točk veselila Wisla Plock in Hamburg. Poljaki so na domačem igrišču z minimalno razliko premagali romunsko Constanto s 30:29 (13:15), Nemci pa so že v četrtek povsem nadigrali ruski St. Petersburg z 32:20 (15:10).

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2011/12 (SPORED - SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)Liga prvakov - 1. krogCimos začenja nastop v evropski ligi prvakov z gostovanjem pri Metalurgu v SkopjuS tekmama v Zagrebu in Hamburgu se začenja letošnja evropska liga prvakov