2. 10. 2011

Podravka Vegeta prvi nasprotnik rokometašic Krima Mercatorja v letošnji evropski ligi prvakinj

Hrvaški klub Podravka Vegeta bo prvi nasprotnik rokometašic Krima Mercatorja v evropski ligi prvakinj v sezoni 2011/12. Tekma prvega kroga v skupini B bo v nedeljo, 2. oktobra 2011, ob 15. uri v Koprivnici.

 

Svojo šestnajsto sezono v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju bo v letošnji sezoni precej prenovljeni Krim Mercator začel proti istemu nasprotniku kot v minuli. V sezoni 2010/11 so slovenske prvakinje v prvem krogu prav tako gostovale pri Podravki Vegeti v Koprivnici in se na koncu veselile zmage s 35:30 (19:16), v Krimovem taboru pa upajo, da se bo dvoboj enako razpletel tudi tokrat.

 

"V zadnjih dveh mesecih smo trdo delali, spopadali pa smo se tudi z nekaterimi novimi zadevami, predvsem novo miselnostjo in filozofijo. Od deklet zahtevamo to, kar so zahteve tistih, ki hočejo in želijo zmagovati. Kakšen je karakter ekipe, pa bo pokazala že prva tekma v Koprivnici. Verjamem, da je karakter pravi in dober, zato sem prepričan, da bomo na Hrvaškem odigrali svojo najboljšo tekmo doslej v letošnji sezoni," je pred obračunom s Podravko Vegeto optimistično razpoložen Krimov trener Tone Tiselj.

 

Hrvaški klub je v prejšnji sezoni doživljal številne pretrese (denarne, kadrovske...), zato so nekatere pomembne igralke odšle, glavni okrepitvi pa sta Hrvatica Lidija Horvat in Srbkinja Sanja Damnjanović, ki je nekoč nosila tudi dres Krima Mercatorja. "V letošnjo sezono je Podravka krenila malce bolj ambiciozno, denarne zadeve pa so se uredile. Sestavili so drugačno ekipo in imajo dolgoročne cilje. Imajo mladega trenerja, igrajo lepo in organizirano, najkakovostnejše igralke pa so tiste, ki igrajo tudi v reprezentančnem dresu," ocenjuje trener Tiselj.

 

Po Tisljevem mnenju je glava hrvaške ekipe izkušena Miranda Tatari, istočasno pa je prepričan, da Podravka Vegeta nima izrazite posameznice, ki bi lahko sama reševala tekme. "V Krimu Mercatorju pa je kar nekaj takšnih igralk: Ljudmila Bodnjeva, Jelena Grubišić, Andrea Penezić, Kristina Franić... Gre za individualno kakovostnejše igralke, toda individualna kakovost kljub vsemu sama ne odloča, ampak kolektiv. V končni fazi vedno zmaguje ali izgublja kolektiv," analizira Tiselj, ki ima v ekipi kar devet tujk, štiri Hrvatice v Krimovem dresu pa se bodo v Koprivnici zoperstavile svojim rojakinjam: Andrea Penezić, Andrea Šerić, Jelena Grubišić in Kristina Franić.

Razplet tekme bo v veliki meri odvisen tudi od Krimove vratarke in hrvaške reprezentantke Jelene Grubišić. "V prejšnji sezoni smo v Koprivnici igrale dobro in osvojile pomembni točki. Upamo in želimo si, da bi bilo tako tudi v letošnji. Podravka ima mlado, vendar dobro ekipo, v kateri je veliko reprezentantk Hrvaške. Ekipi sta se nedavno pomerili tudi na pripravljalnem turnirju v Koprivnici, kjer smo sicer tesno izgubili, toda nobena seveda ni pokazala vseh svojih kart," opozarja Jelena Grubišić in o skupini B dodaja: "Seveda ni lahka, mi pa gremo od tekme do tekme. Zdaj smo osredotočene na Hrvatice, šele nato pa bomo začele razmišljati o naslednjem nasprotniku."

 

Krožna napadalka Ljudmila Bodnjeva se je na nedavnem svetovnem pokalu na Danskem po dolgem času vrnila v reprezentanco Rusije (Rusinje so v finalu premagale Norveško s 25:23), potihoma pa upa, da ji bo v deveti sezoni igranja v Krimovem dresu vendarle uspelo priti na evropski vrh. "Krimove ambicije so seveda visoke. Ker gre za prenovljeno ekipo in strokovni štab, je razmišljanje o tem, da gremo v svojih razmišljanjih le od tekme do tekme, edino pravilno in logično. V Koprivnici gremo na zmago, kajti za napredovanje v drugi del lige prvakinj bo potrebno osvojiti kakšno točko tudi na gostovanjih. In to bomo skušali doseči že na Hrvaškem," napoveduje Ljudmila Bodnjeva.

 

Tekma Podravka Vegeta - Krim Mercator bo v nedeljo, 2. oktobra 2011, ob 15. uri. Sodila jo bosta  Španca Javier Alvarez Mata (Španija) in Ion Bustamate Lopez, delegatka pa bo Srbkinja Svetlana Obućina.

 

 

 

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2011/12 (SPORED - SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)