2. 10. 2011

Krimovke v dramatični končnici z minimalno razliko premagale Podravko Vegeto (24:23)

Rokometašice Krima Mercatorja so bile uspešne v prvem krogu skupine B v evropski ligi prvakinj. Na gostovanju pri Podravki Vegeti v Koprivnici na Hrvaškem so slovenske prvakinje v dramatični končnici zmagale z minimalno razliko - bilo je 24:23.

 

 

Podravka Vegeta - Krim Mercator 23:24 (13:12)

 

Koprivnica - Športna dvorana Gimnazije Fran Galović, gledalcev: 2000, sodnika: Mata in Lopez (oba Španija).

 

Podravka Vegeta: Žderić, Jelčić (10 obramb), Kapitanović, Čović, Kožnjak, Pongrac, Petković, Gaće 5, Damjanović 5 (1), Milanović Litre 3, Dragišić, Vidak, Havić, Tatari 7 (1), Horvat, Pušić-Koroljević 3 (2).

 

Krim Mercator: Grubišić (15 obramb), Stefanišin, Šoberl, Guberinić, Mehlmann 6, Mavsar 2 (1), Šon, Šerić, Bodnjeva 4, Bille Hansen 3, Koren, Janković, Penezić 7, Franić 2 (1), Gregorc.

 

Sedemmetrovke: Podravka Vegeta 10 (4), Krim Mercator 3 (2).

 

Izključitve: Podravka Vegeta 8 minut, Krim Mercator 12 minut.

 

 

Rokometašice Krima Mercatorja so tekmovanje v evropski ligi prvakinj (tako kot v minuli sezoni, ko so v Koprivnici zmagale s 35:30) znova začele z zmago proti Podravki Vegeti v gosteh s 24:23 (13:12). V drugem krogu bodo slovenske prvakinje v petek, 7. oktobra 2011, ob 18. uri v dvorani v Stožicah gostile danski Viborg.

 

Začetek tekme v Koprivnici je pripadel hrvaškim prvakinjam, ki so povedle z 2:0, Krim Mercator pa si je prvo vodstvo priigral pri izidu 4:3. Prva prednost gostujoče ekipe z dvema zadetkoma je bila pri 8:6, nato pa je Podravka Vegeta poskrbela za preobrat. Predvsem po zaslugi Mirande Tatari (s sedmimi zadetki najboljša strelka domače ekipe; pri Krimu Mercatorju jih je prav toliko dosegla Andrea Penezić) so gostiteljice v 28. minuti povedle s 13:11, ko je v polno zadela nekdanja Krimova igralka Sanja Damnjanović, na odmor pa odšle z minimalno prednostjo (13:12).

 

Na začetku drugega polčasa sta se ekipi menjavali v vodstvu, a si ni uspela priigrati občutnejše prednosti, v gostujočih vratih pa je blestela Jelena Grubišić. Podravka Vegeta (v prvem polčasu je od šestih sedemmetrovk izkoristila samo dve, skupaj pa jih je zapravila kar šest od desetih) je zadnjič na tekmi vodila v 53. minuti, ko je bilo na semaforju 22:21. Toda krimovke so odgovorile z delnim izidom 3:0 in pet minut pozneje je bilo 24:22 za slovenske prvakinje.

Kljub temu je sledila dramatična končnica, kajti dobri dve minuti pred koncem je bila na Krimovi strani izključena Ibolya Mehlmannova. Anita Gaće je z igralko več zadela le vratnico, na nasprotni strani pa je Ljudmila Bodnjeva s šestmetrske črte zapravila priložnost za povišanje vodstva. Kazen je kmalu sledila, kajti Nikica Pušić Koroljević je z igralko manj ob koncu predzadnje minute zaostanek zmanjšala samo na zadetek (23:24).

 

Po minuti odmora, ki jo je vzel Krimov trener Tone Tiselj, so gostiteljice dobre pol minute pred koncem ostale brez izključene Mirande Tatari, kljub temu pa Krim Mercator ni izkoristil zadnjega napada. Vratarka Ivana Jelčič je namreč petnajst sekund ustavila strel Penezićeve in Podravka Vegeta je krenila v zadnji napad. Toda ekipa trenerja Toneta Tislja je z uspešnim pokrivanjem po celotnem igrišču preprečila, da bi Hrvatice sploh streljale na Krimova vrata, točki pa sta po izenačeni tekmi in dramatični končnici vendarle odšli v Ljubljano.

 

 

Tone Tiselj, trener Krima Mercatorja: "Tekma je bila zelo težka, obe ekipi pa sta bili dobro pripravljeni. Podravka me je pozitivno presenetila in res kakovostno odigrala ter dvignila raven igre s turnirjev pred sezono. Mi smo imeli kar nekaj težav, Podravka je bila v polju celo malce močnejša, toda naša individualna kakovost je odločila, prav tako kot tudi nepopustljivost. Imamo pa še veliko rezerv, saj nekatere igralke niso igrale po svojih zmožnostih. Začetek je dober, toda to ne pomeni nič. V petek je že nova tekma z Viborgom, ki ima po mojem najmočnejšo zasedbo v naši skupini."

 

 

 

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2011/12 (SPORED - SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)Liga prvakinj - 1. krogPodravka Vegeta prvi nasprotnik rokometašic Krima Mercatorja v letošnji evropski ligi prvakinjLigo prvakinj v sezoni 2011/12 začenja nemški Buxtehuder in romunski Oltchim