4. 10. 2011

Znani pari osmine finala pokala Slovenije za moške, derbi bo tekma Cimos - Gorenje

Na sedežu Rokometne zveze Slovenije so izžrebali pare osmine finala pokala Slovenije za moške v tekmovalni sezoni 2011/12, tekme pa bodo 26. oktobra 2011. Med osmimi pari so štirje prvoligaški dvoboji, derbi pa bo tekma Cimos Koper - Gorenje Velenje.

 

V osmino finala letošnjega pokalnega tekmovanja v moški konkurenci se je uvrstilo šestnajst klubov. Dvanajst si jih je napredovanje zagotovilo z zmagami v šestnajstini finala: Cimos Koper (branilec pokalnega naslova), Krško, Krka, Ribnica Riko hiše, Slovan, Slovenj Gradec 2011, Trimo Trebnje, Jeruzalem Ormož, Gorenje Velenje, Loka, Celje Pivovarna Laško in Maribor Branik.

 

Štirje klubi, ki niso bili izžrebani v šestnajstini finala, so si priigrali neposredno uvrstitev (brez boja) v osmino finala: Brežice, Šmartno Herz Factor banka, Velika Nedelja Carrera Optyl in Mokerc-Ig.

 

Na žrebanju na sedežu RZS so bili izžrebani pari osmine finala, kroglice pa so odločile, da bodo med osmimi dvoboji kar štirje, v katerih se bodo med seboj pomerili prvoligaški klubi. Brez dvoma bo derbi obračun Cimos Koper - Gorenje Velenje, prvoligaške tekme pa bodo še Šmartno Herz Factor banka - Ribnica Riko hiše, Jeruzalem Ormož - Krka in Celje Pivovarna Laško - Trimo Trebnje.

 

Tekme osmine finala pokala Slovenije za moške bodo na sporedu v sredo, 26. oktobra 2011.

 

 

Sistem tekmovanja: V pokalu Slovenije - moški se igra ena tekma. Vsa prijavljena moštva pričnejo tekmovanje istočasno. Zmagovalec tekme nadaljuje s tekmovanjem. Pari v posameznem (1/16 finala, 1/8 finala, 1/4 finala, 1/2 finala) krogu se določijo z žrebom. Organizator izločilne tekme do vključno četrtfinala se določi na podlagi ranga tekmovanja (lige) v tekmovalni sezoni, v kateri se Pokal Slovenije - moški igra: v primeru, da sta obe moštvi v enakem rangu tekmovanja (ligi), na prizorišču moštva, ki je bilo prvo izžrebano; v primeru, da sta moštvi v različnem rangu tekmovanja (ligi), na prizorišču moštva iz nižjega ranga (lige) tekmovanja.
 
 
 
PARI OSMINE FINALA POKALA SLOVENIJE ZA MOŠKE:

 

 

Velika Nedelja Carrera Optyl - Loka

 

Šmartno Herz Factor banka - Ribnica Riko hiše

 

Mokerc-Ig - Krško

 

Slovenj Gradec 2011 - Slovan

 

Brežice - Maribor Branik

 

Jeruzalem Ormož - Krka

 

Cimos Koper - Gorenje Velenje

 

Celje Pivovarna Laško - Trimo Trebnje

 

 

 

POKAL SLOVENIJE ZA MOŠKE - SEZONA 2011/12 (CELOTEN SPORED - DATUMI, URE, PARI TEKEM IN IZIDI)