5. 10. 2011

Slovenski rokometaš Boštjan Kavaš v idealni sedmerki prvega kroga evropske lige prvakov

V idealni sedmerki prvega kroga evropske lige prvakov se je znašel tudi slovenski rokomeš Boštjan Kavaš. Član poljskega kluba Wisla Plock je k tesni zmagi proti romunski Constanti (30:29) prispeval kar osem zadetkov.

 

Wisla Plock, za katero poleg Kavaša igra tudi Luka Dobelšek, je v prvem krogu skupine C (v njej igra tudi koprski Cimos) gostila Constanto in po velikem preobratu v dramatični končnici vendarle zmagala. Kavaš je k zmagi poljskega prvaka proti romunskemu prispeval osem zadetkov, Evropska rokometna zveza (EHF) pa ga je izbrala v idealno sedmerko prvega kroga lige prvakov.

 

Na lestvici strelcev po prvem krogu vodi Islandec Gudjon Valur Sigurdsson, član danskega Koebenhavna, ki je na tekmi proti Partizanu v gosteh dosegel kar 12 zadetkov. Drugo mesto si delita Alexandru Stamate (Constanta) in Issam Tej (Montpellier), ki sta po desetkrat zadela v polno (oba sta tudi v idealni sedmerki uvodnega kroga lige prvakov), na četrtem pa sta med tistimi, ki so dosegli po osem golov, tudi Slovenca Boštjan Kavaš (Wisla Plock) in Vid Kavtičnik (Montpellier).

 

 

 

IDEALNA SEDMERKA 1. KROGA LIGE PRVAKOV:

 

 

Vratar: Danijel Šarić (Barcelona)

 

Levo krilo: Gergö Ivancsik (Vszprem)

 

Levi zunanji: Alexandru Stamate (Constanta)

 

Srednji zunanji: Filip Jicha (Kiel)

 

Desni zunanji: Boštjan Kavaš (Wisla Plock)

 

Desno krilo: Tamas Ivancsik (Veszprem)

 

Krožni napadalec: Issam Tej (Montpellier).

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2011/12 (SPORED - SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)Liga prvakov - 1. krogVisok poraz rokometašev Cimosa na uvodni tekmi v evropski ligi prvakov v MakedonijiCimos začenja nastop v evropski ligi prvakov z gostovanjem pri Metalurgu v SkopjuS tekmama v Zagrebu in Hamburgu se začenja letošnja evropska liga prvakovV ligo prvakov so se skozi kvalifikacije uvrstili še Partizan, Sävehof, Metalurg in KielceŠtirje kvalifikacijski turnirji za zadnja štiri prosta mesta v evropski ligi prvakov