6. 10. 2011

Krim Mercator na domači premieri v ligi prvakinj v Stožicah gosti trikratne prvakinje Evrope

Prvo tekmo pred domačimi gledalci v dvorani v Stožicah v letošnji evropski ligi prvakinj bodo rokometašice Krima Mercatorja odigrale v petek, 7. oktobra 2011, ob 18. uri. Nasprotnik aktualnih slovenskih prvakinj bo danski Viborg, trikratni klubski prvak Evrope.

 

Tako Krim Mercator kot Viborg sta letošnjo ligo prvakinj začela z zmago: Slovenke so slavile proti Podravki Vegeti v Koprivnici (24:23), Danke pa so bile doma prepričljivo boljše od Larvika, aktualnega evropskega klubskega prvaka (34:28). Viborg si je nastop v ligi prvakinj v sezoni 2011/12 priigral skozi kvalifikacijski turnir na Danskem, na katerem so nastopili še Zaječar (Srbija), Rostov Don (Rusija) in Jolidon Cluj (Romunija). V polfinalu je bil danski klub uspešnejši od Rusinj s 24:17 (10:11), v finalu pa v boju za vozovnico v ligo prvakinj še od Romunk s 37:21 (17:14).

 

"V dosedanjem delu tega tisočletja je Viborg zagotovo najuspešnejši klub v Evropi, ima pa tudi največjo konstantnost. Po tretjem naslovu evropskega prvaka v sezoni 2009/10 je prišlo do denarnih težav in številnih sprememb v igralskem kadru. Želja po uspehih ni bila več tako velika in tudi harmonija v ekipi ni bila več na tako visoki ravni kot v prejšnjih sezonah. Zato je bila minula sezona tudi Viborgova najslabša," opisuje Krimov trener Tone Tiselj, ki tudi v Stožicah verjetno ne bo mogel računati na poškodovano Gorico Ačimović, ki je bila v lanskem letu članica Viborga.

 

Kljub temu je Viborg odlično začel letošnjo evropsko sezono, saj je povsem povozil evropskega prvaka Larvika, še posebno v prvem polčasu (22:10). "Na začetku sezone so se Danke še malce lovile, v domačem prvenstvu izgubile tudi proti Randersu, a v zadnjem času igrajo zelo dobro in zmagujejo. Viborg je v letošnji sezoni odigral že veliko tekem in igralke so se med seboj v igri že dobro spoznale. Zmaga proti Larviku zame ni presenečenje, kajti Viborg ima vrhunsko ekipo, ki je na vseh igralnih mestih dobro pokrita," se zaveda trener Tiselj.

 

Na desetih dosedanjih medsebojnih tekmah je Krim zmagal šestkrat, Viborg trikrat, ena tekma pa se je končala brez zmagovalca. Ekipi sta se dvakrat pomerili tudi v finalu lige prvakinj: v sezoni 2000/01 je bil uspešnejši Krim, v sezoni 2005/06 pa Viborg. "Všeč mi je, da se bomo s tako močnim nasprotnikom pomerili skoraj že na začetku sezone. Tako bom lahko dobil odgovore na nekatera svoja vprašanja, istočasno pa videl, kako bo reagirala moja ekipa. Imamo malce manj časa za pripravo kot za Podravko Vegeto, poleg tega pa tudi precej manj odigranih tekem kot Danke. Kljub temu sem prepričan, da bodo moja dekleta zelo motivirana in da bodo pokazala pravi karakter. Upam, da bo tudi vzdušje pravo in da bo Krim odigral svojo najboljšo tekmo v dosedanjem delu sezone," se nadeja Tiselj.

Krožna napadalka Ljudmila Bodnjeva je bila med boljšimi in učinkovitejšimi Krimovi igralkami v Koprivnici. Pred tekmo z Viborgom v Ljubljani ruska reprezentantka meni: "Gre za zelo kakovostno in vrhunsko ekipo, na katero se bomo seveda pripravile po naših najboljših močeh. Za pripravo na Viborg imamo manj časa, kot smo ga imele za tekmo s Podravko Vegeta, prav tako pa manj časa kot Danke, ki so v prvem krogu lige prvakinj proti Larviku igrale že dan pred nami. Čaka nas težka tekma, naš motiv pa je na visoki ravni, kajti težji nasprotnik je za nas vedno večji izziv."

 

Igralka Alja Janković napoveduje, da bo zmaga kljub močnemu nasprotniku ostala v Stožicah. "Po zmagi v Koprivnici smo še dodatno pridobile na samozavesti in motivaciji. Viborg spada v evropski vrh, zato bomo maksimalno motivirane. Prepričana sem, da bomo prikazale še boljšo igro kot v Koprivnici in ob pomoči bučnih navijačev zmagale," pravi Alja Janković. In kakšen je recept za uspeh proti Dankam? "V napadu moramo igrati strpno in bolj organizirano, poleg tega pa ne smemo prehitro zaključevati napadov in streljati iz neizdelanih položajev. Pomembno bo tudi vračanje v obrambo, kajti Viborg ima zelo hitra krila," opozarja Jankovićeva.

 

Tekma Krim Mercator - Viborg bo v petek, 7. oktobra 2011, ob 18. uri v dvorani v Stožicah. Sodila jo bosta Romuna Bogdan Nicolae Stark in Romeo Mihai Stefan, delegat pa bo Adriano Ruocco. Vstopnice za tekmo stanejo 5 evrov za odrasle, tri za otroke in dva evra za skupine nad osem oseb.

 

 

 

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2011/12 (SPORED - SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)