7. 10. 2011

Cimos v drugem krogu lige prvakov v domači Bonifiki čaka tekma s poljsko Wislo

Po porazu proti Metalurgu v Skopju (23:28) čaka rokometaše Cimosa v drugem krogu evropske lige prvakov prva tekma pred domačimi gledalci. V soboto, 8. oktobra 2011, ob 20. uri se bodo Koprčani v dvorani Bonifika pomerili s poljskim klubom Wisla Plock.

 

"Prepričan sem, da smo hitrejši od Poljakov in da imamo hitrejši prenos žoge v napad. Tudi ko smo proti Metalurgu v drugem polčasu začeli igrati v obrambi na precej višji ravni, so bili naši prenosi žoge takšni, kot bi morali biti vedno. To je naše orožje, ki ga moramo še precej več izkoriščati, a to trenutno na žalost najmanj počnemo," ocenjuje Cimosov trener Fredi Radojkovič, ki si je seveda ogledal tudi posnetek tekme Wisla - Constanta, ki se je po dramatični končnici (tri minute pred koncem so gostje iz Romunije imeli tri zadetke prednosti in žogo) končala z minimalno zmago Poljakov s 30:29.

 

Ob analizi igre Wisle, za katero igrajo kar trije nekdanji rokometaši Gorenja (Boštjan Kavaš, Luka Dobelšek, Danec Morten Seier), na klopi pa sedi nekdanji velenjski trener, Danec Lars Walther, je Radojkovič prišel do številnih ugotovitev. "V zunanji liniji je Wisla močnejša od nas in ima več izbire pri strelih od daleč,medtem ko imamo mi le Krivokapića. Tekmo moramo začeti maksimalno zbranosti, prav pomanjkanje koncentracije in slaba realizacija sta nas pokopala v uvodnem delu dvoboja z Metalurgom v Skopju. Če bomo znali izkoristiti svoje prednosti, se lahko nadejamo uspehu," napoveduje Radojkovič, ki zaradi zlomljenega nosu ne bo mogel računati na Bojana Skoka, medtem ko naj bi bilo z gležnjem Vladimirja Osmajića (poškodoval se je na sredini prvenstveni tekmi z proti Ribničanom) do tekme vse v redu.

 

Cimosov rokometaš Jure Dobelšek se v Bonifiki ne bo mogel prvič v karieri pomeriti z bratom Luko v dresu nasprotnega kluba (Wisla). Luka je sicer dopotoval v Koper, a zaradi poškodbe stegenske mišice bo na tekmi le v vlogi gledalca. "V ligi prvakov moramo zmagovati na domačih tekmah, če se želimo uvrstiti med najboljše štiri v skupini in s tem v osmino finala. V Bonifiki smo neporaženi že skoraj dve leti in pol, zato smo optimistično razpoloženi tudi pred tekmo z Wislo. Lahko rečem, da pred domačimi navijači v Bonifiki proti Poljakom ne pričakujemo ničesar drugega razen zmage," je optimist krilni igralec Jure Dobelšek pred obračunom z Wislo, ki jo bo tudi na tribunah koprske dvorane spodbujalo okoli sto poljskih navijačev.

In kje Jure Dobelšek vidi ključ do uspeha proti Wisli, ki je v velikem finalu poljskega prvenstva v minuli sezoni nadigrala favorizirane Kielce in osvojila naslov državnega prvaka? "Igralci Wisle so telesno močnejši od nas in gojijo drugačen slog igre, ki temelji predvsem na moči. Kljub temu sem prepričan, da nam to ustreza, saj precej lažje igramo proti ekipam, ki so telsno močnejše od nas, kot pa s takšnimi, ki so od nas hitrejše in telesno nižje. Pričakujem ostro in borbeno tekmo, šlo bo na nož, na trenutke pa bi utegnila biti tudi groba. Brat Luka in Boštjan Kavaš sta mi pripovedovala, da se na Poljskem v veliki meri igra dokaj grob rokomet. Ključ do uspeha: če bomo odigrali tako dobro v obrambi,kot smo ob koncu minule sezone, poleg tega pa nam bo v napadu steklo, potem bi morali zmagati."

 

Po poškodbi Skoka bo glavno breme na položaju krožnega napadalca padlo na Uroša Bundala in Matjaža Mlakarja, pri čemer se slednji še vedno ubada s poškodbo (natrgana mečna mišica). "Mišica še ni stoodstotno v redu in še ni sanirana, a gre na boljše. Čas bo prinesel svoje, saj mora mišica dobiti pravo prožnost, zato ne bi ničesar napovedoval," opisuje Matjaž Mlakar, ki bo proti Poljakom kljub temu v ekipi trenerja Radojkoviča. "Pomagal bom po svojih najboljših močeh. Trenutno lahko naenkrat igram deset minut, potem potrebujem počitek in raztezanje, nato pa se lahko znova vrnem na igrišče. Glede Wisle lahko rečem, da v napadu veliko streljajo od daleč, zato bo treba paziti na njihove zunanje igralce, hkrati pa zapreti šestmetrsko črto. Ker so Poljaki visoki in močni v obrambi, bomo morali igrati s hitrim prenosom žoge, prodori in hitrimi (pol)protinapadi," ocenjuje Mlakar.

 

Tekma Cimos Koper - Wisla Plock bo v soboto, 8. oktobra 2011, ob 20. uri. Sodila jo bosta Španca Oscar Raluy Lopez in Angel Sabroso Ramirez, delegat pa bo Šved Björn Ericsson.

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2011/12 (SPORED - SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)