12. 10. 2011

Cimos proti Constanti v Romuniji brez poškodovanih Skoka, Skubeta in Konečnika

V tretjem krogu evropske lige prvakov čaka rokometaše Cimosa že drugo gostovanje. Po porazu proti Metalurgu v Skopju (23:28) bodo skušali Koprčani danes ob 19. uri presenetiti Constanto v Romuniji, čeprav bodo nastopili precej oslabljeni.

 

Medtem ko ima Cimos po dveh krogih prav toliko točk (domača zmaga proti poljski Wisli s 27:24), je romunski prvak še edini med šestimi klubi v skupini C, ki doslej ni uspel zbrati niti točke. Vsaj točki je bila Constanta najbližje v prvem krogu, ko je gostovala na Poljskem, a je kljub temu, da je še tri minute pred koncem imela tri zadetke prednosti in žogo, na koncu tesno izgubila z 29:30.  V prejšnjem krogu se je pred domačimi gledalci pomerila s favoriziranim nemškim Hamburgom in po pričakovanju doživela visok poraz (26:34).

 

Ker dvorana v Constanti ni dobila zelene luči s strani EHF za igranje evropskih tekem, romunski klub svoje dvoboje v ligi prvakov igra v mestu Buzau. Koprčani so v Romunijo odpotovali v precej okrnjeni igralski zasedbi, saj trener Fredi Radojkovič ne more računati na pomoč kar treh pomembnih igralcev. V prvem krogu je bil krožni napadalec Bojan Skoko tarča grobega in namernega udarca s komolcem s strani Metalurgovega igralca Naumčeta Mojsovskega (posledica je bil zlomljen nos), proti Wisli si je srednji zunanji igralec Sebastian Skube natrgal stegensko mišico in bo z igrišč predvidoma odsoten nekaj tednov, na torkovem treningu pa se je poškodoval še Robert Konečnik.

 

"Jasno je, da je zelo težko nadomestiti odsotnost dveh tako vrhunskih igralcev, kot sta Skoko in Skube. Glavnina bremena pri organizaciji igre zdaj pada na mladega Deana Bombača, ki pa seveda celotnega bremena ne zmore sam. V igri bomo morali poseči po nadomestnih variantah, vsekakor pa bodo še več priložnosti za igro dobili nekateri mlajši igralci in tisti, ki sicer nimajo posebno velike minutaže. Upam, da jo bodo znali izkoristiti," napoveduje Cimosov trener Fredi Radojkovič.

 

Da Koprčane v Romuniji čaka zelo težka naloga, se zaveda tudi krilni igralec Robert Konečnik, ki pa v Romunijo ni odpotoval in ne bo mogel pomagati soigralcem, saj se je poškodoval na torkovem treningu. "Proti Constanti se obeta hud in negotov boj. Romunski prvak ima v svojih vrstah nekaj odličnih posameznikov, poleg tega pa bomo mi igrali v oslabljeni zasedbi. Kljub temu upam na ugoden razplet, prav tako pa tudi na to, da bomo čim prej kompletni. V tako hudem tekmovalnem ritmu doma in v Evropi potrebujemo čim več zdravih igralcev," pravi Robert Konečnik o Constanti, za katero igra kar osem reprezentantov Romunije.

Cimos ima na igranje v romunskem mestu Buzau bolj slabe spomine, saj je doslej izgubil obe tekmi v tamkajšnji športni dvorani. Pred tremi leti so Koprčani v skupinskem delu evropske lige prvakov tam igrali s Steauo iz Bukarešte in po dobljenem prvem polčasu (16:12) na koncu presenetljivo ostali praznih rok (poraz s 26:28). V mestu Buzau so drugič igrali aprila letos na povratni polfinalni tekmi evropskega pokala challenge: proti Stiinti so sir izgubili s 25:30, vendar so zaradi višje zmage na prvi tekmi v dvorani Bonifika (34:27) napredovali v veliki finale, v katerem so nadigrali portugalsko Benfico in se veselili svoje prve evropske lovorike.

 

Trener Ion Craciun ima v svojem moštvu, ki je starejše (povprečna starost okoli 30 let) in izkušeno, tudi tri tujce. To so Črnogorec Aleksandar Adžić, Grk Nikolaos Riganas in Makedonec Bratislav Angelovski, glavni igralec pa je levi zunanji Alexandru Stamate, star 29 let in visok kar 208 centimetrov. Na prvi tekmi proti Wisli v gosteh se je kar desetkrat vpisal med strelce, proti Hamburgu pa je igral le nekaj minut.

 

Tekma Constanta - Cimos Koper bo v četrtek, 13. oktobra 2011, ob 19. uri po slovenskem času. Sodila jo bosta Latvijca Zigmars Stolarovs in Renars Licis, delegat pa bo Madžar Sandor Andorka.

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2011/12 (SPORED - SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)