22. 10. 2011

V Bonifiko prihaja Hamburg; Fredi Radojkovič: Nemci izstopajo po kakovosti in proračunu

V dvorani Bonifika v Kopru se v nedeljo, 23. oktobra 2011, ob 19. uri obeta pravi rokometni spektakel. Cimos bo v četrtem krogu skupine C v evropski ligi prvakov gostil nemški Hamburg, ki je na prvih treh tekmah trikrat zmagal in je na prvem mestu.

 

Po uvodnem porazu (proti Metalurgu v Skopju s 23:28) in dveh zaporednih zmagah (proti Wisli Plock v Kopru s 27:24 in Constanti v Romuniji s 27:25) čaka aktualne slovenske prvake dvoboj s Hamburgom, ki je v minuli sezoni prekinil večletno zaporedno dominacijo Kiela in prvič osvojil naslov nemškega prvaka.


Poleg tega je Hamburg na zaključnem turnirju evropske lige prvakov v sezoni 2010/11 v Lanxess Areni v Kölnu osvojil končno tretje mesto: v polfinalu je klonil proti španskemu Ciudadu Realu (23:28), na tekmi za prestižno tretje mesto pa je bil boljši od prav tako nemškega kluba Rhein Neckar Löwen.

 

Pred obračunom s favoriziranim Hamburgom se v koprskem taboru še naprej ubadajo s poškodbami. Medtem ko na seznamu poškodovanih nista več krožni napadalec Bojan Skoko in srednji zunanji igralec Sebastian Skube (v zadnjem času so se s poškodbami ubadali tudi Uroš Rapotec, Dušan Podpečan in Robi Konečnik), je jasno, da soigralcem ne bo mogel pomagati odlični vratar Gorazd Škof. Prejšnjo soboto si je na treningu poškodoval stegensko mišico, po zdravniških pregledih pa je očitno, da ga čaka daljše okrevanje.

 

"Vedeli smo, da bomo imeli zaradi zgoščenega urnika tekem in peklenskega ritma težave s poškodbami, a nismo pričakovali, da jih bo tako veliko," pravi Cimosov trener Fredi Radojkovič pred tekmo proti prvaku Nemčije. Kljub težavam s poškodbami Radojkovič napoveduje: "Že pred začetkom tekmovanja sem bil mnenja, da Hamburg v naši skupini izstopa tako po kakovosti kot po proračunu. Ne glede na naše težave bomo skušali narediti vse, da se enakovredno zoperstavimo Nemcem. Igramo pred domači gledalci in upam, da bo dvorana polna. Če Hamburg ne bo stoodstoten, ga bomo skušali ob podpori navijačev presenetiti."

Na prvih treh tekmah v ligi prvakov je Hamburg dosegel tri zmage (St. Petersburg, Constanta, Metalurg), niz uspehov pa želi seveda nadaljevati tudi v Kopru. "Hamburg igra za Nemce neobičajni obrambi 3-2-1 in 5-1 namesto tradicionalne 6-0. To pomeni, da so v obrambi zelo agresivni, v napadu se hitro odločajo za strele na gol, večino zadetkov pa dosegajo iz zelo hitrih (pol)protinapadov. Ekipa, ki uspe to preprečiti, je opravila že polovico dela," meni trener Radojkovič.

 

Hamburg je na generalki pred gostovanjem v Kopru med tednom odigral tekmo devetega kroga v nemški ligi in dosegel sedmo zmago. Na gostovanju je bil boljši od Hannovra (37:34) in se utrdil na drugem mestu s štirimi točkami zaostanka za vodilnim Kielom, ki jih je zbral 18. Za Hamburg je kar šest zadetkov dosegel Renato Vugrinec, eden izmed članov zvezdniške zasedbe Hamburga.


Trener, Šved Per Carlen, ima poleg Vugrinca (v Hamburg je prišel kot zamenjava za trenutno poškodovana igralca, Šveda Oscarja Carlena in Poljaka Marcina Lijewskega) na razpolago še takšne vrhunske igralce, kot so Hrvati Igor Vori, Domagoj Duvnjak in Blaženko Lacković, Francoza Bertrand in Guillaume Gille, Šved Dan Beutler, Danec Hans Lindberg, Nemci Pascal Hens, Johannes Bitter, Michael Kraus...

 

Tekma Cimos Koper - Hamburg bo v nedeljo, 23. oktobra 2011, ob 19. uri. Sodila jo bosta Slovaka Michal Badura in Jaroslav Ondogrecula, delegat pa bo Islandec Gunnar Gunnarsson.

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2011/12 (SPORED - SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)Liga prvakov - 3. krogOslabljeni Cimos v tretjem krogu lige prvakov zmagal na gostovanju pri ConstantiCimos proti Constanti v Romuniji brez poškodovanih Skoka, Skubeta in Konečnika