29. 10. 2011

Na derbiju devetega kroga so Celjani v domačem Zlatorogu povsem nadigrali Cimos iz Kopra

V devetem krogu v 1. NLB Leasing ligi za moške so rokometaši Celja Pivovarne Laško na derbiju gostili aktualne slovenske prvake iz Kopra. Pivovarji so v dvorani Zlatorog premagali igralce Cimosa kar z desetimi zadetki razlike (35:25).

 

 

Celje Pivovarna Laško - Cimos Koper 35:25 (16:12)

 

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev: 3000, sodnika: Masleša in Žibret.

 

Celje Pivovarna Laško: Perić (11 obramb), Skok (2 obrambi), Lesjak, Prieto 1, Mlakar 3, Marguč 3, Žuran 7, Razgor, Toskić 3, Ranevski, Poklar 6, Poteko, Metličić 2, Mačkovšek 3, Žvižej 7 (2).

 

Cimos Koper: Vran (6 obramb), Podpečan (4 obrambe), Skoko 4, Brumen 3 (1), Bombač 7 (2), Poklar 2 (1), Džono 1, Krivokapić 4 (1), Skube 2, Mlakar, Konečnik, Rapotec 2, Bogunović, Bundalo, Jovičić, Osmajić.

 

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 2 (2), Cimos Koper 8 (5).

 

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 8 minut, Cimos Koper 10 minut.

 

 

Rokometaši Celja Pivovarna Laško so na derbiju v Zlatorogu povsem nadigrali Koprčane, z zmago pa so si na prvenstveni lestvici pred Cimosom priigrali že tri točke prednosti (16:13). Spodrsljaj aktualnih državnih prvakov je spretno izkoristilo Gorenje z zmago v Krškem (38:28) in se prebilo na drugo mesto (15 točk).

 

Celjani so pred domačimi gledalci (v Zlatorogu se je zbralo kar 3000 ljubiteljev rokometa) zaigrali brez poškodovanih Gregorja Potočnika in Nemanje Zelenovića, še bolj pa so bili oslabljeni gostje, ki niso mogli računati na poškodovana slovenska reprezentanta Gorazda Škofa in Jureta Dobelška. Po treh začetnih izenačenjih (1:1, 2:2, 3:3) so pivovarji dosegli tri zadetke zapored in si priigrali prvo občutnejšo prednost (6:3).

Kljub temu je Cimos kasneje uspel dvakrat izenačiti (8:8 in 9:9), toda moštvo trenerja Vladana Matića je nato spet naredilo delni izid 3:0 za vodstvo z 12:9 v 22. minuti. V končnici prvega polčasa so si Celjani prvič priigrali štiri zadetke prednosti (14:10), vendar so jo gostje sprva prepolovili (14:12).

 

Vseeno pa so domači rokometaši odšli na odmor s štirimi goli razlike (16:12), potem ko je zadnji zadetek v tem delu igre dosegel nekdanji Cimosov igralec Nejc Poklar. Za visoko prednost domačega moštva je bil najzaslužnejši strelsko razpoloženi Rok Žuran, ki je v prvih tridesetih minutah dosegel kar šest zadetkov.

 

Tudi v drugem polčasu so bili Celjani absolutni gospodarji na parketu Zlatoroga, igralci Cimosa pa niso uspeli najti protiorožja za dobro in učinkovito igro gostiteljev. Prednost v korist celjskega kluba je zanesljivo naraščala: najprej je znašala sedem zadetkov (23:16 v 44. minuti), pri izidu 30:20 pa je imela Matićeva četa prvič deset golov naskoka.

 

Zmagovalec derbija v Zlatorogu je bil seveda odločen in domači navijači so imeli veliko razlogov za zadovoljstvo. Kljub zelo visoki prednosti gostitelji niso popuščali in so si proti Primorcem (v postavi tokrat ni bilo mladega Matevža Čemasa) priigrali tudi najvišjo razliko na tekmi - kar dvanajst zadetkov (33:21 v 56. minuti).

 

Celjani so tako dosegli osmo zmago na devetih tekmah v letošnji sezoni v 1. NLB Leasing ligi (izgubili so le v šestem krogu na gostovanju pri Mariboru Braniku s 25:26), Koprčani pa so po neuspehu na primorskem derbiju v Izoli (v sedmem krogu so klonili s 27:28) še drugič letos - poleg neodločenega izida na domačem derbiju z Gorenjem (35:35) - igrišče zapustili poraženi.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA - SEZONA 2011/12 (CELOTEN SPORED, DATUMI, URE, PARI TEKEM IN IZIDI)