29. 10. 2011

Krim Mercator po neverjetnem preobratu v drugem polčasu remiziral z Viborgom (28:28)

Igralke Krima Mercatorja so v četrtem krogu skupine B v evropski ligi prvakinj poskrbele za velik preobrat na Danskem. Čeprav so tik pred koncem prvega polčasa proti Viborgu zaostajale že kar za devet zadetkov (7:16), so na koncu v dramatični končnici iztržile neodločen izid (28:28).

 

 

Viborg - Krim Mercator 28:28 (16:9)

 

Viborg - Dvorana Stadionhal, gledalcev: 2000, sodnika: Stolarovs in Licis (oba Latvija).

 

Viborg: Due (1 obramba), Pedersen (20 obramb), Skov 4, Frafjord, Jurack 4 (2), Larsen, Chebbah 1, H. Mikkelsen 4, Varzaru 3 (1), C. Mikkelsen, Poulsen, Ahlm 4, Althaus, Fisker 8, Andersen.

 

Krim Mercator: Grubišić (17 obramb), Stefanišin, Šoberl, Guberinić, Mehlmann 4, Ačimović 6 (1), Mavsar 2, Šon, Šerić, Bodnjeva 2, Bille-Hansen 2, Koren, Janković, Gregorc, Penezić 8, Franić 4.

 

Sedemmetrovke: Viborg 7 (3), Krim Mercator 2 (1).

 

Izključitve: Viborg 6 minut, Krim Mercator 14 minut.

 

Rdeči karton: Šerić (Krim Mercator, 33. minuta).

 

 

Tekma na Danskem, kamor so slovenske prvakinje z letolom priletele šele v dopoldanskih urah na dan obračuna s trikratnim evropskim prvakom Viborgom, se je za Krim Mercator začela katastrofalno. Medtem ko so Danke na prvi medsebojni tekmi v Stožicah v 14. minuti zaostajale kar z 0:10, so si pred domačimi gledalci v 12. minuti priigrale visoko vodstvo s 7:0.

 

V Viborgovih vratih je blestela Christina Pedersen, ki je v prvih dvanajstih minutah zbrala kar osem obramb, v polju pa sta Krimovo mrežo rešetali Henriete Mikkelsen in Grit Jurack, ki sta v tem delu igre dosegli že po tri zadetke. Krimovke so prvi gol dosegle šele v 13. minuti, ko je v polno zadela Gorica Ačimović, nato pa so zaostanek vendarle zmanjšale na pet golov (4:9).

 

Toda v 20. minuti je imela danska ekipa spet sedem zadetkov prednosti (11:4), za kar je bila najzaslužnejša vratarka Pedersenova, ki je prvi polčas končala kar s 14 obrambami. S tremi zaporednimi zadetki v treh minutah je Krim Mercator nekoliko znižal visok zaostanek (7:11), nato pa je na sceno stopila levokrilna igralka Maria Fisker.

 

Viborogova rokometašica, ki se v Stožicah sploh ni vpisala med strelke, je v zadnjih štirih minutah prvega polčasa dosegla vse štiri zadetke za svojo ekipo in v predzadnji minuti so slovenske prvakinje prvič zaostajale kar za devet golov (7:16). Na srečo sta bili v končnici pred odmorom uspešni Gorica Ačimović in Andrea Penezić, tako da so gostje zaostanek zmanjšale na sicer še vedno velikih sedem zadetkov (9:16).

Fiskerjeva je nato dvakrat zapored zadela še na začetku drugega polčasa, na nasprotni strani pa je hrvaška reprezentantka Andrea Šerić, eden od stebrov Krimove obrambe, zaradi tretje zaporedne izključitve dobila rdeči karton in je morala predčasno z igrišča. Kljub temu je ekipa trenerja Tone Tislja začela zmanjševati zaostanek, ki je po delnem izidu 4:0 znašal le še tri zadetke (15:18 v 37. minuti).

 

Po Viborgovi minuti odmora in kljub zgrešeni sedemmetrovki Rikke Skov (skupaj so Danke zapravile kar štiri najstrožje kazni) so si domače igralke znova priigrale občutnejšo prednost (20:15). Predvsem po zaslugi učinkovite Andree Penezić, ki je bila z osmimi zadetki prva strelka Krima Mercatorja (pri Viborgu jjih je toliko dosegla Maria Fisker), so se gostje štirikrat približale le na gol zaostanka (21:22, 22:23, 23:24, 24:25), toda do izenačenja jim nikakor ni uspelo priti.

 

Viborg je zatem še dvakrat zapored zadel v polno (27:24 v 54. minuti) in kazalo je, da bodo krimovke v Skandinaviji ostale praznih rok. Toda zgrešeno sedemmetrovko Romunke Cristine Varzaru in nekaj napak njenih soigralk je gostujoča ekipa spretno kaznovala in po zadetku nekdanje Viborgove igralke Kristine Bille Hansen je Krim Mercator v 56. minuti le uspel izenačiti (27:27).

 

Sledila je dramatična končnica, v kateri si je Krim Mercator priigral prvo vodstvo na tekmi - 28:27 v 58. minuti, potem ko je domačo mrežo zadela Madžarka Ibolya Mehlmann. Ista igralka je bila izključena na začetku zadnje minute, kar je izkoristila Fiskrejeva in dobre pol minute pred koncem izenačila na 28:28.

 

Deset sekund pred koncem strel Penezićeve ni končal v Viborgovi mreži, v zadnjih trenutkih tekme pa je bila izključena še Ačimovićeva. Krim Mercator je ob izteku regularnega časa igre ostal z dvema igralkama manj, ob zadnjem strelu Grit Jurack z devetih metrov pa sta latvijska sodnika zaradi prehitrega izhoda iz bloka izključila še Ljudmilo Bodnjevo. Jurackova je z devetih metrov streljala mimo bloka le treh igralk Krima, toda njen strel je Grubišićeva ustavila in svoji ekipi priigrala dragoceno točko (28:28).

 

 

 

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)