28. 11. 2011

Krivokapić se je prebil na peto mesto na lestvici strelcev v ligi prvakov, na vrhu ostal Mojsovski

Milorad Krivokapić, rokometaš Cimosa iz Kopra, se je po šestem krogu s 36 zadetki prebil na peto mesto na lestvici strelcev v evropski ligi prvakov. Na prvem mestu je ostal doslej vodilni Makedonec Naumče Mojsovski (Metalurg Skopje), ki je dosegel 45 zadetkov.


 

Krivokapić se je na sobotni tekmi proti ruskemu klubu St. Peterburg v Bonifiki (30:23) kar devetkrat vpisal med strelce in na lestvici najučinkovitejših igralcev lige prvakov napredoval s 17. mesta na peto. Slovenec Vid Kavtičnik (Montpellier) konec tega tedna ni imel tekme, saj je dvoboj Montpellierja z madžarskim klubom Pick Szeged preložen na nedeljo, 18. decembra 2011.

 

 

Kljub temu je Kavtičnik (35 zadetkov) na lestvici strelcev nazadoval le za tri mesta (padel je s tretjega na šesto), poleg njega pa je med 50 najučinkovitejšimi igralci samo še en slovenski rokometaš. To je David Špiler, član hrvaškega prvaka Zagreba, ki si s 24 goli deli 37. mesto. Iz petdeseterice je izpadel Boštjan Kavaš (Wisla Plock), ki je bil prejšnji teden na 40. mestu z 20 zadetki, vendar se v soboto na tekmi proti Hamburgu ni vpisal med strelce.

 

 

 

VRSTNI RED STRELCEV V LIGI PRVAKOV PO 6. KROGU:


 

 

1. Naumče MOJSOVSKI (Makedonija, Metalurg Skopje) - 45 zadetkov

 

 

2. Kiril LAZAROV (Makedonija, Atletico Madrid) - 42

 

 

3. Zlatko HORVAT (Hrvaška, Zagreb) in František ŠULC (Slovaška, Pick Szeged) - po 39

 

 

5. Milorad KRIVOKAPIĆ (Madžarska, Cimos Koper) - 36

 

 

6. Damir BIČANIĆ (Hrvaška, Chambery), Sven Sören CHRISTOPHERSEN (Nemčija, Füchse Berlin), Vid KAVTIČNIK (Slovenija, Montpellier), Sergej ŠELMENKO (Ukrajina, Čehovski medvedi) in Marko VUJIN (Srbija, Veszprem) - po 35.

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)