6. 12. 2011

Spletna stran RZS že drugo leto zapored najboljša v kategoriji nacionalnih rokometnih zvez na področju nekdanje Jugoslavije

Spletna stran balkan-handball.com je tudi letos izbrala najboljše rokometne spletne strani na področju nekdanje Jugoslavije v letu 2011. V kategoriji nacionalnih rokometnih zvez je bila za najboljšo - in to že drugič zapored - izbrana spletna stran Rokometne zveze Slovenije!

 

 

Rokometna spletna stran balkan-handball.com, največja, najpomembnejša in najbolje obiskana v tem športu na področju nekdanje skupne države Jugoslavije, je že četrto leto zapored izbirala najboljše v treh različnih kategorijah: klubi, nacionalne zveze in posamezniki.

 

 

Žirija, sestavljena iz rokometnih novinarjev, strokovnjakov za marketing in internet, igralcev (igralk) in rokometne javnosti, je že drugo leto zapored za najboljšo spletno stran v kategoriji nacionalnih zvez v letu 2011 izbrala spletno stran Rokometne zveze Slovenije. V žiriji so bili uveljavljeni rokometni novinarji iz držav nekdanje Jugoslavije na čelu z Žiko Bogdanovićem, urednikom Balkan-Handball.com in Handball-Plante.com, marketinško-internetni strokovnjaki (vključno s predstavnikom EHF), nekdanja vrhunska rokometašica in jugoslovanska reprezentantka Tanja Milanović ter vsejugoslovanska rokometna (športna) javnost, ki je glasovala s pomočjo Facebooka v anketi z več kot 3300 udeleženci.

 

 

Pri izbiri najboljših je žirija z ocenami od 1 do 10 ocenjevala pet elementov vsake spletne strani v vsaki kategoriji: vsebina, dizajn, ažurnost, interaktivnost in splošni vtis. Vseh pet elementov je nato prineslo povprečno skupno oceno, z velikim naskokom pa je bila najboljša spletna stran Rokometne zveze Slovenije (8,07). Na drugo mesto se je uvrstila spletna stran rokometne zveze Hrvaške (7,67), na tretje Srbije (7,40), sledijo pa jim spletne strani nacionalnih rokometnih zvez Makedonije (6,83), Bosne in Hercegovine (5,40) in Črne gore (4,57).

Spletna stran Rokometne zveze Slovenije je po popolni vsebinski in tehnični prenovi pred slabima dvema letoma šele drugič sodelovala v konkurenci ostalih nacionalnih zvez na področju nekdanje Jugoslavije, kljub temu pa je že drugič zapored (prvič lani) prepričljivo osvojila prvo mesto.

 

 

Med klubi je bila za najboljšo izbrana spletna stran rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško, druga je bila spletna stran hrvaškega kluba Nexe Našice, tretja pa Metalurga iz Skopja. Gorenje se je uvrstilo na četrto mesto, Cimos Koper na šesto, Maribor Branik pa na osmo.

 

 

Med posamezniki (igralci, igralke, trenerji in trenerke) je bila najboljša spletna stran, ki jo ima slovenski rokometaš in reprezentant Uroš Zorman, član poljskega kluba Kielce. Drugi je bil s svojo spletno stranjo srbski rokometaš Zoran Radojević (zmagovalec v letu 2010), tretji pa Vid Kavtičnik (Montpellier).

 

 

Več o izbiri in rezultatih na spletni strani www.balkan-handball.com