24. 1. 2012

Denič: Madžarska višina ne more spremljati naše hitrosti, Prošt: Upam na dobro igro in zmago

Po porazu na uvodni tekmi drugega kroga v skupini II v Novem Sadu proti Franciji (26:28) čaka slovenske rokometaše nova preizkušnja. V torek, 24. januarja 2012, se bodo ob 20.10 pomerili z reprezentanco Madžarske.

 

 

V ponedeljek je bil tekmovalno prost dan, slovenska reprezentanca pa je seveda opravila trening in videoanalizo nasprotnika. Selektor Boris Denič ocenjuje, da Madžarska na tem prvenstvu v svoji igri ni pokazala nič takšnega, kar ne bi vedel in videl že prej. "To bo že naša peta tekma na letošnjem EP. Upam, da fantje proti Franciji niso izgubili preveč moči in energije ter da se bodo uspeli čim bolje regenerirati," se nadeja selektor Boris Denič.

 

 

Madžari stavijo na obrambo 6-0, v kateri skoraj ni izpadanja, zato ji Denič pravi bunker. "Takšna igra nam ne ustreza, zato bomo morali biti v napadu zelo aktivni. Morali se bomo čim več gibati in veliko teči, kar je tudi naš slog igre. Poleg tega moramo v hitrih (pol)protinapadih doseči čim več lahkih zadetkov in izvajati hitre center, kajti v tem trenutku v igri na njihovo postavljeno obrambo skorajda ne moremo doseči zadetka od daleč," meni selektor Denič.

 

 

Po selektorjevih besedah je vsak igralec po tekmi proti Franciji izžet kot krpa, saj Francozi nasprotnikom vzamejo zelo veliko energije in moči. Vseeno ocenjuje, da ima Slovenija daljšo klop in posledično večjo rotacijo igralcev: "Zaradi pomanjkanja strelov od daleč z zunanjih položajev se pač moramo znajti na drugačen način. Doslej smo se še vedno znašli in tako se bomo morali tudi proti Madžarom. Hendikep pri telesni višini vsekakor imamo, toda po drugi strani madžarska višina ne more spremljati naše hitrosti."

Z 18 obrambami je proti Franciji blestel vratar Primož Prošt, toda na žalost tudi to ni bilo dovolj za zmago. "Zavedamo se, da nas čaka še ena zelo težka tekma, že peta po vrsti na tekmovanju v Srbiji. V dvorani bo zanesljivo super vzdušje, kajti tako madžarsko kot slovensko reprezentanco bodri veliko navijačev," je dejal Primož Prošt, član francoskega klub Montpellier, ki dodaja: "Ne glede na to, da so Madžari kakovostni, upam na našo dobro igro in seveda zmago."

 

 

V slovenskem taboru so se po porazu proti Francozom upravičeno pritoževali nad sojenjem romunskega sodniškega dvojca Dinu in Din, predvsem v ključnih trenutkih tekme. "Tega raje ne bi komentiral. Sodniške odločitve so pač takšne, kakršne so. Res pa je, da vplivajo na zbranost in psiho igralcev, potem pa pride do tehničnih napak, zgrešenih strelov in podobnega," pravi Prošt in nadaljuje: "Toda na to pač nimamo vpliva. Zato se moramo zbrati in osredotočiti na svojo igro ter skušati odmisliti sodnike."

 

 

 

EP ZA MOŠKE - SRBIJA 2012 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)