24. 1. 2012

Marko Bezjak: Prepričan sem, da bomo že na tekmi proti Madžarski začeli nabirati točke

Na dosedanjih štirih tekmah na letošnjem EP v Srbiji je Slovenija enkrat zmagala in trikrat izgubila. Organizator igre Marko Bezjak je prepričan, da bo že na tekmi proti Madžarski slovenska reprezentanca začela nabirati tudi točke.

 

 

Slovenija je imela proti favorizirani Franciji priložnost za presenečenje, a je na koncu ostala praznih rok proti evropskim, svetovnim in olimpijskim prvakom.

 

 

Francozi na igrišču niso bili boljši od nas, a so se kljub temu izvlekli in zmagali. V zadnjih minutah smo imeli še enak priložnosti za osvojitev vsaj točke, vendar jih na žalost nismo izkoristili. Vse smo imeli v svojih rokah, a v igri so se ponovile nekatere naše stare napake. Čeprav se je bilo tako v obrambi kot v napadu težko pretepati s telesno zelo močnimi Francozi, smo se dobro kosali z njimi.

 

 

Po tekmi je bilo iz slovenskega tabora slišati veliko kritičnih besed na račun romunskih sodnikov Dina in Dinuja.

 

 

Na žalost nimamo nobenega vpliva na sojenje. Očitno je, da smo še vedno majhni in upam, da si bomo sčasoma vendarle zgradili ugled tudi pri sodnikih. To bi pomenilo, da bi imeli na naslednjih velikih tekmovanjih tudi boljše sojenje.

Slovenija navdušuje z igrami, toda na štirih tekmah je spravila na kolena le Islandijo.

 

 

Na vseh treh tekmah proti Norveški, Hrvaški in Franciji nismo dobro reagirali prav v odločilnih in najpomembnejših trenutkih. Zato danes nimamo šestih točk, s katerimi bi bili že blizu polfinala, ampak le dve. Lepo je slišati pohvale za dobro igro in vtis, a rajši bi imel slabšo igro in šest točk kot pa dobro in samo dve točki. Prepričan sem, da smo se iz tega kaj naučili, da bo že proti Madžarom drugače in da bomo proti njim začeli nabirati tudi točke.

 

 

To bo za Slovenijo že peta tekma na letošnjem EP. Ali imate igralci še dovolj energije in moči za zahtevni tekmi z Madžari in Španci?

 

 

Smo precej utrujeni in iztrošeni, toda še vedno željni dokazovanja. Imamo željo in motiv, poleg tega pa smo imeli tudi nekaj časa za regeneracijo po tekmi s Francijo. Kljub neuspehu proti Franciji je tudi vzdušje v reprezentanci super, v boju za najvišja mesta pa ni še nič izgubljenega. Tudi o polfinalu bomo razmišljali do zadnjega trenutka in upam, da nam bo uspelo. Tako proti Madžarom kot Špancem gremo seveda na zmago.

Madžari so v skupini C premagali Francijo in remizirali s Španijo, nato pa v drugem delu doživeli hladen tuš proti Islandiji.

 

 

Po treh dobrih tekmah v prvem delu tekmovanja so proti Islandiji pokazali, da so ranljivi in na katerih mestih so ranljivi. Islandci so podobni nam – so manjši in hitri, kar pa Madžarom, ki so višji in težji, v igri seveda ne ustreza. Zato jih moramo streti s hitro in kombinatorno igro ter jih enostavno preteči na igrišču. Poleg tega so Madžari bolj iztrošeni kot mi, saj imajo krajšo klop in igrajo z manj igralci.