1. 2. 2012

Hrvaški reprezentant Željko Musa je dres Gorenja iz Velenja zamenjal za poljske Kielce

Krožni napadalec Željko Musa ni več član Gorenja iz Velenja. Odlični hrvaški reprezentant, ki je na nedavnem evropskem prvenstvu v Srbiji osvojil bronasto kolajno, je namreč podpisal pogodbo za dve leti in pol s poljskim klubom Vive Targi Kielce.

 

 

Musa je bil že dlje časa na seznamu želja poljskega kluba, ki ima na položaju krožnega napadalca samo srbskega reprezentanta Rastka Stojkovića. Hrvat, ki je v dresu naših južnih sosedov na letošnjem evropskem prvenstvu v Srbiji osvojil bronasto kolajno (Hrvaška je na tekmi za tretje mesto premagala Španijo z 31:27), je pogodbo s poljskim podprvakom podpisal do konca sezone 2013/14 (za dve leti in pol).

 

 

Takoj po nastopu v Srbiji je 26-letni Musa podpisal pogodbo s Poljaki, tako da ne bo nastopil na današnji zaostali tekmi 12. kroga v 1. NLB Leasing ligi, ko Gorenje gostuje v Šmartnem. Trener velenjskega kluba Branko Tamše je tako ostal le z dvema krožnima napadalcema – Dinom Bajramom in Matejem Gabrom.

 

 

Dres Kielc nosi tudi kapetan slovenske reprezentance Uroš Zorman, ki je bil na Euru 2012 izbran v idealno sedmerko tekmovanja. Kielce v letošnji sezoni nastopajo tudi v evropski ligi prvakov, v kateri so v skupini B (Atletico Madrid, Veszprem, Čehovski medvedi, Füchse Berlin, Bjerringbro-Silkeborg) še vedno v igri za napredovanje osmino finala.