3. 2. 2012

Rokometašice Krima Mercatorja v ligi prvakinj v soboto ob 18. uri v Stožicah gostijo Romunke

Po več kot dveh mesecih in pol se nadaljuje evropska ligi prvakinj. V prvem krogu drugega dela se bodo rokometašice Krima Mercatorja v soboto, 4. februarja 2012, ob 18. uri v Stožicah pomerile z romunskim klubom Oltchim Valcea.

 

 

Romunke so v prvem delu v družbi Itxaka, Dinama iz Volgograda in Buxtehuderja zasedle prvo mesto v skupini D in so se za razliko od Krima, ki jih je v zadnjem krogu prvega dela rešila šele Podravka Vegeta, zanesljivo uvrstile med najboljših osem ekip v Evropi. Že od leta 2008 resno naskakujejo evropski vrh, na katerega se jim doslej še ni uspelo povzpeti.

 

 

Gre pa za spoštovanja vredno ekipo, pravzaprav za romunsko reprezentanco z dodatkom nekaterih članic drugih izbranih vrst. Čeprav Oltchimov trener Radu Voina ne bo mogel računati na nekatere najboljše, vključno s Cristino Neagu, to ne spremeni dejstva, da so Romunke favoritinje na sobotni tekmi v Stožicah.

 

 

"To je ekipa, ki je zelo dobro organizirana, ki ima mogoče celo največji proračun in največ kakovostnega igralskega kadra. To je ekipa, ki je ob Budućnosti in Györu eden najresnejših kandidatov za sam vrh Evrope. V kakšni formi so Romunke zdaj, pa je težko reči, kajti po SP praktično ni bilo moč videti nobene resne tekme. Ne vemo, v kakšni zasedbi bodo nastopile, je pa res, da je njihovo igro težko preučiti, ker imajo zelo veliko število igralk in trener lahko z njimi razpolaga v vsakem trenutku," meni Krimov trener Tone Tiselj.

Tiselj o Romunkah pravi še naslednje: "Taktično se je zato nanje težje pripraviti. Valcea je ena od vrhunskih ekip, ki si želi na rokometni vrh že vrsto let, enkrat je bila s trenerjem Voino, ki spet vodi to ekipo, že v finalu. To si želijo tudi letos. Mi pa moramo narediti vse, da jih skušamo na domači tekmi zaustaviti in ostati v konkurenci za najvišja mesta."

 

 

Zaščitni znak Tisljevih ekip je bila vedno obramba, prav z njo bo skušal priti do ugodnega razpleta tudi v soboto. "Zagotovo je zaščitni znak ekip, ki zmagujejo in ki so v vrhu v vseh športih, obramba. V prvem delu sem bil z našo obrambo zadovoljen. V kolikor bomo tudi v tem delu odigrali enako kakovostno v tem segmentu in bo kakšna igralka še v napadu kaj dodala, tu mislim predvsem na Gorico Ačimović, potem imamo možnosti, da to tekmo pripeljemo do uspešnega konca," ocenjuje Tiselj.

 

 

Če Tiselj ne ve, v kakšni postavi bo igrala Valcea, pa mu je le malce bolj jasno, na koga bo lahko on računal. Krim Mercator so namreč v zadnjem obdobju načele poškodbe in bolezni. Ob gotovi odsotnosti Ibolye Mehlmann, Maje Zrnec in Marine Vergeljuk Krimov strateg zelo verjetno ne bo mogel računati niti na kapetanko Ljudmilo Bodnjevo, ki je šele v zadnjih dneh začela vaditi po težavah s kolenom.

Zdravstveno stanje je precej drugačno, kot sem predvideval. Andrea Šerič in Kristina Franić sta bili 14 dni izven vsakega pogona, šele v zadnjem obdobju je začela trenirati Bodnjeva, Mehlmannova nam gotovo ne bo mogla pomagati, se pa počasi vrača Barbara Varlec. Ona sicer ne more biti adut, ki bi lahko to tekmo odločil, ampak je pa pozitivna nota v tem pogledu, saj se po nosečnosti hitro vrača in bo mogoče že na tej tekmi dobila kakšno manjšo priložnost," pravi Tiselj.

 

 

Zaradi vseh teh odsotnosti bodo tudi v igri določene spremembe, ob odsotnosti Mehlmannove pričakujejo predvsem večji delež Ačimovićeve v napadu. Prav tako si več minutaže obeta tudi Maja Šon, ki pred tekmo z Romunkami napoeduje: "Mislim, da je prednost naše ekipe kolektivna igra. S potrpežljivostjo v napadu lahko premagamo tudi Romunke."

 

 

Tekma Krim Mercator - Oltchim Valcea bo v soboto, 4. februarja 2012, ob 18. uri, vstop pa je prost. Sodila jo bosta Poljaka Bartosz Leszczynski in Marcin Piechota.

 

 

 

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)