3. 2. 2012

Izjemno visoka televizijska gledanost tekem moške reprezentance Slovenije na EP v Srbiji

RTV Slovenija je sporočila podatke o gledanosti tekem moške članske reprezentance Slovenije na evropskem prvenstvu v Srbiji. Ti dokazujejo izredno priljubljenost in odmevnost rokometa v Sloveniji, rekordno gledanost pa je imel drugi polčas tekme Slovenije proti Madžarski.

Vse tekme (z izjemo popoldanske med Slovenijo in Makedonijo) so bile v večernih terminih, po podatkih RTV Slovenije pa si je najvišje število gledalcev ogledalo drugi polčas tekme z Madžarsko, ko je bil rating 9,2 odstotka, kar znaša kar 180.461 gledalcev. Podobno visoke bile številke tudi za tekmo Slovenija – Francija, ko je bil rating 8,5% oziroma si je tekmo ogledalo 166.848 gledalcev.

V povprečju si je tekme moške rokometne reprezentance Slovenije na EP v Srbiji na televizijskih zaslonih ogledalo med 100.000 in 150.000 gledalcev RTV Slovenije. To v deležu vseh televizijskih gledalcev predstavlja povprečje med 25 in 30 odstotki.

Tekmo Slovenija – Norveška si je ogledalo 124.406 gledalcev, kar predstavlja 15-odstotni delež.

Tekmo Slovenija – Hrvaška si je ogledalo 105.955 gledalcev, kar predstavlja 12-odstotni delež.

Tekmo Slovenija - Islandija si je ogledalo 130.594 gledalcev, kar predstavlja 16-odstotni delež.

Tekmo Slovenija – Francija si je ogledalo 166.848 gledalcev, kar predstavlja 21-odstotni delež.

Tekmo Slovenija – Madžarska si je ogledalo 180.461 gledalcev, kar predstavlja 22-odstotni delež.

Najbolj zanimiva tekma za televizijske gledalce je bila med Slovenijo in Makedonijo, ki je odločala o uvrstitvi v kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah v Londonu. Tekmo iz Beograda si je ogledalo kar 30 odstotkov vseh televizijskih gledalcev.