6. 2. 2012

Informativni dan na gimnaziji Šiška Ljubljana bo v petek, 10. februarja 2012

Na gimnaziji Šiška Ljubljana bo v petek, 10. februarja 2012, informativni dan. Ob 9. uri so v prostore gimnazije vabljeni vsi rokometaši in rokometašice, ki jih zanima šolanje v rokometnih oddelkih, da bodo lahko podrobneje spoznali program šolanja v teh oddelkih.

 

 

V šolskem letu 2011/2012 je v šolske klopi rokometnega oddelka gimnazije Šiška Ljubljana sedla že deveta generacija rokometašev in rokometašic. V štirih rokometnih oddelkih se šola 58 rokometašev in rokometašic, od tega 21 fantov in 37 deklet. Rokometna zveza Slovenije s svojima trenerjema Sonjo Čotar in Boštjanom Brulcem, pomočnikom trenerja ženske članske reprezentance, skrbi za kakovostne treninge v Hali Tivoli in šolski telovadnici.

 

 

Gimnazija Šiška pa ponuja optimalne pogoje pri usklajevanju šolskih in športnih obveznosti, saj se program šolanja prilagaja vsakemu rokometašu posebej, glede na njegove športne obveznosti, obremenjenost… Gimnazijski program je seveda naporen, ampak na športni gimnaziji, še posebej v rokometnem oddelku, se dijakom resnično posveča veliko pozornosti in se jim vsa štiri leta stoji ob strani, tako da kljub športnim klubskim in reprezentančnim obveznostim čim bolje zaključijo šolanje.

 

 

Športna koordinatorica Saša Vesel, pedagoška koordinatorica Mojca Zupan, razredniki in trenerka Sonja Čotar tedensko obravnavajo vsakega rokometaša in skrbijo za njegovo napredovanje. Poudariti velja, da po uspešno opravljeni maturi rokometašice in rokometaši s šolanjem nadaljujejo na najrazličnejših fakultetah – pravna fakulteta, farmacija, medicina, ekonomija, strojna fakulteta, fakulteta za šport…, kar dokazuje, da projekt RZS uspešno uresničuje zastavljene cilje, kot so pridobivanje znanja, nemoten in optimalen športni razvoj, uspešen zaključek šolanja in priprava na študij. Ti cilji ostajajo glavno vodilo projekta.

Velika pozornost je posvečena tudi usmerjanju in spodbujanju dijakov-rokometašev glede na njihove sposobnosti in želje. Nekateri izmed njih so že sedaj reprezentanti in bodo gotovo postali vrhunski rokometaši, drugi pa bodo postali športni pedagogi, trenerji, sodniki, fizioterapevti, zdravniki, psihologi, pravniki, podjetniki….., ki naj bi se vračali v rokomet in s svojim znanjem, sredstvi… pripomogli k razvoju rokometa.

 

 

Rokometaši in rokometašice uspešno branijo barve gimnazije Šiška na državnem srednješolskem tekmovanju. V tem letu je ekipa fantov končala s tekmovanjem v četrtfinalu, ekipa deklet pa se je uvrstila  na finalni turnir.
Z ekipo deklet je Gimnazija Šiška že trikrat sodelovala na SP srednjih šol: 2006 (13. mesto), 2008 (9. mesto) in 2010 (12. mesto). Prihodnje SP bo od 14. do 22. aprila 2012 na Hrvaškem. Gimnazija Šiška bo ponovno sodelovala z ekipo  deklet, rojenih v letih 1995,1996 in 1997.

 

 

Vsa dogajanja v rokometnih oddelkih so objavljena na spletnih straneh RZS – šolski rokomet.

 

 

V petek, 10. februarja 2012, je informativni dan. Vabljeni so vsi rokometaši in rokometašice, ki jih zanima šolanje v rokometnih oddelkih, da ob 9. uri pridejo na gimnazijo Šiška Ljubljana, kjer bodo podrobneje spoznali program šolanja v rokometnih oddelkih.