11. 2. 2012

Celjani na prvi tekmi osmine finala pokala pokalnih zmagovalcev zmagali na Danskem

Igralci Celja Pivovarne Laško so bili uspešni že na prvi tekmi osmine finala evropskega pokala pokalnih zmagovalcev. Celjani so na gostovanju na Danskem premagali domači klub Aarhus z minimalno razliko – bilo je 23:22 (9:11).

Aarhus – Celje Pivovarna Laško 22:23 (11:9)

Arhus – Dvorana NRGI Arena, gledalcev: 2000, sodnika: Mata in Lopez (oba Španija).

Aarhus: Nielsen (16 obramb), Larsen, Vilstrup, Kalstrup, Mazur 1, Holst 3, Thoustrup 5, Nielsen 6 (2), Hansen, Lind, Nielsen 3, Pettersson 2, Jorgensen, Pinnonen 1, V. Rasmussen 1, Saad.

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Perić (15 obramb), Mlakar, Marguč 4, Žuran 4, Razgor 1, Toskić 3, Ranevski, Poklar 1, Poteko, Metličić 7, Zelenović 1, Žabič, Mačkovšek, Žvižej 2 (1).

Sedemmetrovke: Aarhus 3 (2), Celje Pivovarna Laško 3 (1).

Izključitve: Aarhus 8 minut, Celje Pivovarna Laško 8 minut.

Izbranci celjskega trenerja Vladana Matića so z odliko opravili prvi del naloge v osmini finala evropskega pokala pokalnih zmagovalcev in v Hamletovi deželi premagali danski Aarhus. Povratna tekma bo v soboto, 18. februarja, v dvorani Zlatorog v Celju.

Prvi polčas je bil bolj ali manj izenačen, Celjani (brez Potočnika, ki je prestal še tretjo operacijo očesa; kljub poškodbi kolena je bil na Danskem tudi vratar Skok, a ni bil v postavi) pa so prvič povedli v deseti minuti (4:3). Po osmih zaporednih izenačenjih (od 1:1 do 8:8) so si Danci v 26. minuti prvič priigrali dva zadetka prednosti (10:8), še višjo prednost pa jim je preprečil celjski vratar Dejan Perić, ki je v prvi polovici tekme ubranil devet od skupno 16 tekmečevih strelov.

Drugi polčas so bolje odprli igralci trenerja Vladana Matića. Po izenačenju na 12:12, ki je bilo hkrati tudi zadnje na tekmi, so po treh zaporednih zadetkih v 38. minuti povedli s 15:12. V nadaljevanju so imeli pivovarji ves čas naskok od zadetka do treh, najvišje vodstvo pa so si priigrali v 53. minuti, ko je Luka Žvižej zadel za 22:18.

Toda žilavi gostitelji se kljub visokemu zaostanku niso predali. Pet minut pred koncem so Danci še vedno zaostajali za tri zadetke (20:23), toda v naslednjih dveh minutah je M. Nielsen dvakrat zadel v polno. Kljub temu so Celjani na koncu iztržili minimalno zmago (23:22) v deželi aktualnih evropskih prvakov in si na stežaj odprli vrata v četrtfinale evropskega pokala pokalnih zmagovalcev.

V celjski vrsti se je ob razpoloženemu vratarju Dejanu Periću (15 obramb) izkazal tudi nekdanji hrvaški reprezentant Petar Metličić s sedmimi zadetki, Rok Žuran in Gašper Marguč pa sta dosegla po štiri zadetke.