11. 2. 2012

Maribor Branik v domači dvorani Tabor nadigral Gradačac z osmimi zadetki razlike

Na prvi tekmi osmine finala evropskega pokala challenge si je Maribor Branik priigral visoko zmago. Mariborčani so v domači dvorani Tabor premagali Gradačac iz Bosne in Hercegovine s 30:22 (12:9).

 

 

Maribor Branik - Gradačac 30:22 (12:9)

 

Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev: 650, sodnika: Panayides in Marios (oba Ciper).

 

Maribor Branik: Lončar (11 obramb), Kramar, Čudič (2 obrambi), Mirković 2, Tarabochia, Svalina 3 (1), Oštir 1, Špelić 5, Razgor 8 (1), Pučnik, Fister, Lesjak, Đukić 1, Šoštarič 8, Kleč 2, Špende.

 

Gradačac: Stojanović (5 obramb), Radulović (10 obramb), Trakić 4, Osmanović 2, Šahdanović 1, Duraković, Hrnjić, Šijaković 7 (3), Ilić 5, Ignjić, Kadić, Doborac 3 (2), Isić, Sarajlić, Džinović.

 

Sedemmetrovke: Maribor Branik 4 (2), Gradačac 5 (4).

 

Izključitve: Maribor Branik 10 minut, Gradačac 6 minut.

 

 

 

Mariborski rokometaši so na lepi poti, da se uvrstijo v četrtfinale pokala challenge. Na prvem dvoboju osmine finala so pred domačimi gledalci zanesljivo premagali tekmece iz BiH, napredovanje pa morajo potrditi na povratni tekmi, ki bo v soboto, 18. februarja, v Gradačcu.

 

 

Izbranci domačega stratega Marka Šibile so imeli le v uvodnih desetih minutah nekaj težav z gosti. Toda v nadaljevanju so gostitelji le strnili svoje vrste: v 13. minuti so si priigrali prvo vodstvo na tekmi (4:3), nato pa nekajkrat povedli za štiri (9:5, 11:7 in 12:8).

 

 

Odpor gostov so strli v začetku drugega polčasa, ko so si z dobro obrambo in učinkovitim napadom hitro priigrali prednost osmih zadetkov (20:12). Visoko zalogo zadetkov so zadržali vse do konca neenakovrednega obračuna, temno luč na tekmo pa je vrgla skupina domačih navijačev, ki je nešportno navijala in je morala zapustiti dvorano Tabor.

 

 

V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Simon Razgor in Mario Šoštarič, ki sta dosegla vsak po osem golov, izkazal pa se je tudi vratar Mislav Lončar z enajstimi obrambami.