12. 2. 2012

Krim Mercator v drugem krogu drugega dela lige prvakinj visoko izgubil proti Budućnosti

Rokometašice Krima Mercatorja so v drugem krogu glavnega dela v evropski ligi prvakinj doživele drugi zaporedni poraz. Po neuspehu proti romunskemu Oltchimu v Stožicah (25:31) so slovenske prvakinje visoko izgubile tudi na gostovanju pri Budućnosti v Podgorici z 21:29 (14:13).

 

 

Budućnost - Krim Mercator 29:21 (13:14)

 

Podgorica - Dvorana Morača, gledalcev: 700, sodnika: Andorka in Hucker (oba Madžarska).

 

Budućnost: Miljanić 10, Marković, Radović, A. Bulatović 2, Savić 4, Woltering, Popović 3, Tacalie, Barjaktarović, Vučkević, K. Bulatović 5 (2), Cvijić 4, Mehmedović, Gjorgijievska, Knežević, Lazović 1.

 

Krim Mercator: Grubišić, Guberinić, Mavsar 4 (2), Šon, Šerić 2, Stefanišin, Varlec-Lazović, Bille-Hansen 2, Koren, Janković, Gregorc, Penezić 9, Franić 2, Šoberl, Aćimović 2.

 

Sedemmetrovke: Budućnost 4 (2), Krim Mercator 2 (2).

 

Izključitve: Budućnost 4 minute, Krim Mercator 8 minut.

 

 

 

Slovenske prvakinje v tokrat razumljivo ne tako polno in vročo Moračo, ki so jo še nekaj ur pred tekmo reševali pred snegom (tega je bilo na strehi toliko, da je bil dvoboj celo pod vprašajem), niso prišle z dobro popotnico. Poraz doma proti realno močnejši Valcei, ki je pri spremljevalcih tega športa vzbudil precej pozornosti in nejevoljnosti zaradi pomanjkanja borbenosti, je vnesel kar nekaj dvoma v sposobnost, pripravljenost ter željo Krimovih igralk, prav tako pa pri mnogih že odpisal možnosti za polfinale.

 

 

A Ljubljančanke so med tednom napovedale, da bodo v zasneženi Podgorici (tam bodo zaradi zaprtih cest in letališča ostale do ponedeljka) pokazale drugačen obraz, da se bodo "metale za žogo" in z obrambo močno favoriziranim tekmicam tekmicam (te so bile brez krožne napadalke Ane Djokić) skušale otežiti delo za novi dve točki. In to so tudi storile, vendar samo v prvem polčasu.

Ob kar nenadoma spodbudnejšem vzdušju v ekipi - tokrat so igralke v polju dobivale precej podpore tudi od soigralk na klopi - so bile one tiste, ki so v prve pol ure narekovale ritem. V uvodnih petnajstih minutah drugega dela pa tekmicam, ki so imele na voljo več kakovostnih igralk in možnosti rotacije, dopustile pobeg za šest golov, od katerega si niso več opomogle.

 

 

Začetek tekme je bil povšeči Krimovim privržencem. Krimovke so malce ležeren pristop Budućnosti kaznovale s protinapadoma za hitro vodstvo s 4:2 in 7:4 v 10. in 14. minuti. Domače so se takrat odločile za minuto odmora, ki je počasi prinesla izenačenje. V 23. minuti so Črnogorke izenačile na 10:10, takoj zatem pa po golu razpoložene Radmile Miljanić in delnem izidu 4:0 povedle z 11:10.

 

 

Toda za razliko od kar nekaj prejšnjih tekem Krim v zadnjih minutah polčasa ni popustil, temveč z dobro obrambo, v tistih trenutkih razpoloženo Jeleno Grubišić in v napadu odločno Andreo Penezić znova prevzel pobudo ter pred drugo polovico obračuna ohranil zadetek prednosti.

A kmalu po začetku drugega polčasa se je razmerje moči spremenilo. Domačinke so gostjam, ki jim je moč vidno pešala, preprečevale lahke gole, same pa po sedemmetrovki Katarine Bulatović v 37. minuti prvič povedle za tri gole (18:15). Ko je Maja Savić iz novega protinapada povišala na 20:16, je Tiselj moral vzeti minuto odmora, vendar tudi ta ni zalegla.

 

 

Bojana Popović, ki skupaj s Katarino Bulatović sestavlja eno najbolj udarnih zunanjih linij v ženskem rokometu, je v 42. minuti zadela za 21:16, nekdanja krimovka Dragana Cvijić pa v 44. za 22:16. Ta udarec je bil prehud za slovenske prvakinje, ki se po tem niso več pobrale. Budućnost je do konca tekme kljub nekaterim napakam bolj ali manj ves čas nadzorovala potek igre in ohranjala zanesljivo prednost (največja je znašala 10 golov - 29:19) vse do zaključne sirene.

 

 

 

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)