17. 2. 2012

Celjani v Zlatorogu lovijo zadetek zaostanka s prve tekme osmine finala na Danskem

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na prvi tekmi osmine finala evropskega pokala pokalnih zmagovalcev tesno premagali Aarhus že na Danskem (23:22). Celjani bodo Skandinavce na povratni tekmi v dvorani Zlatorog gostili v soboto, 18. februarja 2012, ob 18. uri.


 

Na prvi tekmi so pivovarji imeli v končnici že štiri zadetke prednosti (22:18), toda gostiteljem je uspelo znižati visok zaostanek in se izvleči z minimalnim porazom. "Njihova igra močno niha. Lahko visoko izgubijo doma in nato visoko zmagajo na gostovanju. Pri njih se nikoli ne ve in prav zaradi tega sem še toliko bolj jezen, da nismo zadržali visoke prednosti na gostovanju. A zdaj moramo biti stoodstotno zbrani in motivirani, kar pa je morda celo bolje, da se ne bi preveč sprostili in doživeli kakšnega negativnega presenečenja," opozarja celjski trener Vladan Matić.


 

V sredo so Celjani v 1. NLB Leasing ligi v domači dvorani kar z 31 zadetki razlike premagali ekipo Šmartno Herz Factor banka (49:18). Ob tem so izenačili najvišjo zmago v klubski zgodovini (s 53:22 so v sezoni 1997/98 premagali Sevnico), poleg tega pa so jo dosegli z najmlajšo začetno postavo, saj je bila povprečna starost prve sedmerke precej manj kot 21 let. Po dvoboju z Danci čaka Celjane že v sredo gostovanje pri Cimosu v Kopru, teden dni kasneje pa v Zlatorogu sosedski derbi z Gorenjem.


 

Trener Matić je bil zelo zadovoljen s predstavo mladih igralcev proti gostom iz Šmartnega, a zdaj so njegove misli usmerjene na Aarhus. "Na prvi tekmi na Danskem je bila obramba boljši del naše igre, čeprav smo tudi pri njej delali napake, a smo jih nevtralizirali z veliko borbenostjo. V napadu imamo veliko prostora za napredovanje, predvsem na položajih srednjega in levega zunanjega. Prav tako moramo igrati precej bolje z igralcem več, kar smo na gostovanju izvajali katastrofalno slabo. Ne glede na vse pa sem prepričan, da bomo v Zlatorogu uspešni in da se bomo uvrstili v četrtfinale," pravi trener Matić.

Tudi igralec Petar Metličić je bil navdušen nad sredino predstavo mladih soigralcev: "Premagati nekoga v sodobnem rokometu z 31 zadetki razlike je prava redkost in velik podvig. Starejši smo na tekmi nekoliko počivali, takšna razbremenitev s strani mlajših soigralcev pa je zelo dobrodošla in hkrati dober pokazatelj, da gre za prave igralce, ki lahko odlično pomagajo in ki bodo v prihodnje nosili veliko breme."


 

Hrvaški rokometaš v celjskem dresu se zaveda in priznava, da je njegovo moštvo na Danskem iztržilo zelo ugoden izid. Kljub temu Metličić opozarja na previdnost: "Vemo, da imamo pozitiven rezultat, toda po drugi strani nam ne daje nobenega zagotovila za končni uspeh in napredovanje v četrtfinale. Ne smemo si privoščiti nobene sprostitve, kajti gre za ekipo, ki tudi v gosteh igra zelo dobro in ki je tudi precej bolj izkušena od naše. A vseeno verjamem, da smo kakovostnejši in da bomo to v Zlatorogu tudi dokazali."

 

 

Tekma Celje Pivovarna Laško - Aarhus bo v soboto, 18. februarja 2012, ob 18. uri. Sodila jo bosta Francoza Thierry Dentz in Denis Reibel, delegat pa bo Črnogorec Predrag Pavičević.