20. 2. 2012

František Šulc in Anita Görbicz na vrhu strelcev (strelk) v ligi prvakov (prvakinj)

Slovak František Šulc (Pick Szeged) ostaja na vrhu lestvice strelcev v evropski ligi prvakov. V ligi prvakinj se je na prvo mesto povzpela madžarska rokometašica Anita Görbicz (Györi ETO).

V moški konkurenci je bil František Šulc na prvem mestu že pred devetim (predzadnjim) krogom v skupinskem delu v ligi prvakov, s šestimi zadetki na tekmi proti Partizanu (31:21 za madžarski klub) pa je potrdil vodilni položaj med strelci. Danec Mikkel Hansen (Koebenhavn) je obdržal drugo mesto, na tretjem pa je zdaj (prej so si ga delili trije igralci) Hrvat Zlatko Horvat (Zagreb).

Med strelci v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju med slovenskimi rokometaši še vedno ostaja najboljši Vid Kavtičnik (Montpellier). Prejšnji teden si je delil tretje mesto, trenutno pa je peti. V najboljši petdeseterici ni poleg Kavtičnika več nobenega slovenskega igralca, od tujih rokometašev v slovenskih klubih pa je najvišje Milorad Krivokapić (Cimos Koper) na devetem mestu.

Hrvatica Andrea Penezić (Krim Mercator) je bila po drugem krogu drugega dela lige prvakinj vodilna na lestvici strelcev, a jo je zdaj prehitela doslej drugouvrščena Anita Görbicz (Györi ETO). Ta je na tekmi proti evropskemu prvaku Larviku, ki so jo Madžarke dobile z 31:22, dosegla kar 12 zadetkov.

Naslednja Krimova rokometašica je Kristina Franić, ki si z 32 zadetki deli 20. mesto. Najučinkovitejša med slovenskimi rokometašicami je Tamara Mavsar (Krim Mercator), ki si deli 23. mesto s 30 doseženimi goli.

LIGA PRVAKOV – LESTVICA STRELCEV:

1. František ŠULC (Slovaška, Pick Szeged) - 65 zadetkov

2. Mikkel HANSEN (Danska, Koebenhavn) - 62 zadetkov

3. Zlatko HORVAT (Hrvaška, Zagreb) - 61 zadetkov

4. Kiril LAZAROV (Makedonija, Atletico Madrid) - 59 zadetkov

5. Vid KAVTIČNIK (Slovenija, Montpellier) - 58 zadetkov

6. Naumče MOJSOVSKI (Makedonija, Metalurg) - 56 zadetkov

7. Marko VUJIN (Srbija, Veszprem) - 53 zadetkov

8. Niclas EKBERG (Švedska, Koebenhavn) - 52 zadetkov

9. Milorad KRIVOKAPIĆ (Madžarska, Cimos Koper) - 50 zadetkov

10. Sven Sören CHRISTOPHERSEN (Nemčija, Füchse Berlin), Gudjon Valur SIGURDSSON (Islandija, Koebenhavn) in Martin STRANOVSKY (Slovaška, Reale Ademar) - po 49 zadetkov

LIGA PRVAKINJ – LESTVICA STRELK:

1. Anita GÖRBICZ (Madžarska, Györi ETO) - 65 zadetkov

2. Andrea PENEZIĆ (Hrvaška, Krim Mercator) - 60 zadetkov

3. Alexandrina CABRAL BARBOSA (Portugalska, Itxako) - 56 zadetkov

4. Katarina BULATOVIĆ (Črna gora, Budućnost) in Bojana POPOVIĆ (Črna gora, Budućnost) - po 53 zadetkov

6. Heidi LÖKE (Norveška, Györi ETO) in Trine TROELSEN (Danska, Midtjylland) - po 46 zadetkov

8. Linn Kristin KOREN RIEGELHUTH (Norveška, Larvik) - 44 zadetkov

9. Carmen BERENGUER MARTIN (Španija, Itxako) - 43 zadetkov

10. Sanja DAMNJANOVIĆ (Srbija, Podravka), Katrin ENGEL (Avstrija, Thüringer) in Jovanka RADIČEVIĆ (Črna gora, Györi ETO) - po 42 zadetkov.

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)