24. 2. 2012

Cimos se bo v zadnjem krogu skupinskega dela v ligi prvakov doma pomeril s Constanto

V desetem in hkrati zadnjem krogu v skupini C v evropski ligi prvakov se bodo rokometaši Cimosa iz Kopra pomerili s Constanto. Tekma med slovenskimi in romunskimi prvaki bo v soboto, 25. februarja 2012, ob 20. uri v dvorani Bonifika v Kopru.

Pred zadnjim krogom je Cimos v skupini C na tretjem mestu z 11 točkama, pred njim pa sta Metalurg (12) in vodilni Hamburg (17). Za morebitno končno drugo mesto Koprčani proti Constanti nujno potrebujejo zmago, a tudi par točk proti Romunom še ni zagotovilo zanj.

Če bo Hamburg v nedeljo, 26. februarja 2012 (začetek ob 18.30) zmagal proti Metalurgu v Skopju, bo Cimos drugi, uspeh Makedoncev ali že vsaj neodločen izid proti Nemcem pa Metalurgu zagotavlja drugo mesto pred začetkom osmine finala.

"Na prvi tekmi v Romuniji je Constanta dosegla največ zadetkov s streli od zunaj. Na to bomo morali biti zelo pozorni, ob tem pa izkoriščati tudi gibljivo obrambo za hitre protinapade. Dejstvo, da so Romuni zapravili možnosti za napredovanje, nas ne sme uspavati," opozarja vratar Gorazd Škof, ki je na prvi medsebojni tekmi oktobra lani v gosteh (Cimos je bil brez Bojana Skoka, Robija Konečnika in Sebastiana Skubeta) zmagal s 27:25, zbral kar 17 obramb in je bil junak koprske zmage v mestu Buzau.

Constanta je na zadnjem mestu v skupini C s samo dvema točkama. Na devetih tekmah je romunski klub samo enkrat zmagal (na domačem igrišču je premagala Metalurg z 20:19) in kar osemkrat izgubil. Do edinega para točk se je Constanta prebila v šestem krogu, ko je 24. novembra lani v dvorani Romeo Iamandi v mestu Buzau po zaostanku ob polčasu z 9:12 v nadaljevanju z minimalno razliko premagala goste iz Makedonije.

Vratar Škof, ki v sredo zaradi suspenza in disciplinskega postopka po prvenstveni tekmi v Krškem ni smel braniti na sredinem derbiju v dvorani Bonifika proti Celju Pivovarni Laško (gostje so zmagali z 31:26), kljub temu pravi: "Romuni nikakor ne prihajajo v Koper na izlet in zmaga v Bonifiki bi bila kot pravi balzam. Toda mi moramo na igrišču dokazati, da smo kakovostnejše moštvo in da se znamo pobrati po dveh rezultatsko neuspešnih predstavah proti Krškemu in Celju Pivovarni Laško."

Skupaj z Deanom Bombačem je bil hrvaški rokometaš Goran Bogunović na prvi tekmi v Romuniji s petimi zadetki najučinkovitejši igralec Cimosa. "Na zadnjih dveh tekmah smo se veliko naučili, dobili pa smo tudi nekaj poučnih lekcij. Tekma s Constanto je lahko mejnik v tem delu sezone in v ekipi smo prepričani, da ga zmoremo uresničiti. V slačilnici je prisotna velika želja, da se od skupinskega dela lige prvakov poslovimo z zmago in tako naredimo vse, kar je v naši moči, da bi osvojili drugo mesto v skupini. Potem bomo v nedeljo na televiziji videli, kaj se bo dogajalo v Skopju," je dejal Goran Bogunović.

Po odsotnosti na sredinem derbiju s Celjani se v moštvo torej vrača vratar Gorazd Škof, nekaj priložnosti za igro pa bo verjetno dobil tudi rekonvalescent in krožni napadalec Matjaž Mlakar. Zaradi manjše poškodbe je vprašljiv nastop kapetana in krilnega igralca Uroša Rapotca, odločitev o njegovem (ne)igranju pa naj bi padla šele tik pred tekmo.

Tekma Cimos Koper - Constanta bo v soboto, 25. februarja 2012, ob 20. uri. Sodila jo bosta Danca Dennis Engkebolle Stenrand in Anders Kaerlund Birch, delegat pa bo Avstrijec Helmut Wille.

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)