25. 2. 2012

Koprčani v zadnjem krogu skupinskega dela v ligi prvakov v Bonifiki nadigrali Romune

Rokometaši Cimosa so v desetem (zadnjem) krogu evropske lige prvakov v domači dvorani Bonifika gostili Constanto. Koprčani so po velikem preobratu v drugem polčasu premagali Romune z 28:24 (9:14) in vsaj začasno prevzeli drugo mesto v skupini C.

 

 

Cimos Koper - Constanta 28:24 (9:14)

 

Koper - Dvorana Bonifika, gledalcev: 1000, sodnika: Stenrand in Birch (oba Danska).

 

Cimos Koper: Škof (18 obramb), Vran, Skoko 2, Brumen 6, Čemas, Bombač 6, Poklar 2, Džono 5, Krivokapić 2, Skube 4, Mlakar, Konečnik, Rapotec, Bogunović, Bundalo 1, Jovičić.

 

Constanta: Stanescu (4 obrambe), Popescu (14 obramb), Novanc, Simicu, Stavrositu 2, Irimescu 6, Toma 2 (2), Sadoveac 1, Angelovski, Sabou 1, Stamate, Csepreghi 6, Ghionea 4, Buricea, Onyejekwe, Criciotoiu 2.

 

Sedemmetrovke: Cimos Koper 1 (0), Constanta 3 (2).

 

Izključitve: Cimos Koper 6 minut, Constanta 8 minut.

 

Rdeči karton: Stamate (Constanta, 41. minuta).

 

 

 

Koprčani so na deseti tekmi v letošnji evropski ligi prvakov dosegli peto zmago (ob tem še tri remije in le dva poraza), še drugič v tej sezoni pa so premagali Constanto. Po zmagi v Romuniji s 27:25 so slovenski prvaki slavili tudi v domači Bonifiki (28:24) in začasno spet prevzeli drugo mesto v skupini C.

 

 

O tem, ali bodo Koprčani tudi na koncu osvojili drugo mesto, bo odločala nedeljska tekma Metalurg Skopje – Hamburg. Če bodo Makedonci zmagali ali iztržili vsaj neodločen izid, bodo na koncu drugi in bodo dobili vsaj na papirju lažjega nasprotnika v osmini finala, ob morebitni zmagi Hamburga pa se bodo drugega mesta v skupini C veselili igralci Cimosa.

Cimosov trener Fredi Radojkovič proti Constanti ni mogel računati na poškodovana Vladimirja Osmajića in slovenskega reprezentanta Jureta Dobelška, zato je moral zaigrati tudi trenerjev pomočnik Zoran Jovičić, na klopi pa sta bila poškodovana Matjaž Mlakar in kapetan Uroš Rapotec.

 

 

Začetek tekme v Bonifiki je pripadel gostom, ki so v osmi minuti vodili že s 4:0, blestel pa je vratar Popescu, ki je v prvih petih minutah zbral štiri obrambe, v prvih tridesetih pa kar dvanajst.


 

Domači rokometaši so prvi zadetek dosegli šelel v enajsti minuti, ko se je med strelce vpisal Bojan Skoko. Tudi odlični vratar Gorazd Škof, ki je že v prvem polčasu zbral enajst obramb, v nadaljevanju ni mogel preprečiti še višjega vodstva Constante. Romunski prvaki so si v 23. minuti prvič priigrali že neverjetnih šest zadetkov prednosti (10:4), koprska igra v obrambi in napadu pa je bila brez repa in glave.


 

Do konca prvega dela igre je Constanta še štirikrat povedla s šestimi goli razlike (11:5, 12:6, 13:7 in 14:8), na odmor pa je odšla z visokim vodstvom s 14:9. Iz garderobe je Radojkovičeva četa prišla kot prerojena, v slabih dveh minutah pa je naredila delni izid 3:0 in se približala na 12:14.

 

 

Gostitelji so spretno izkoriščali zaporedne izključitve na romunski strani in se nekajkrat približali le na zadetek zaostanka, po neposrednem rdečem kartonu, ki ga je dobil visoki Stamate zaradi grobega prekrška nad Brumnom, pa so v 42. minuti končno le izenačili (17:17).

Koprčani so si po zadnjem izenačenju (20:20) z zadetkom Tineta Poklarja v 49. minuti priigrali prvo vodstvo na tekmi v Bonifiki (20:19), dve minuti pozneje pa je Dean Bombač zadel za prvi naskok z dvema goloma (22:20).

 

 

Sedem minut pred koncem so se Romuni še zadnjič približali na minus ena (21:22), nato pa so rokometaši Cimosa s tremi zaporednimi zadetki tehtnico dokončno nagnili na svojo stran (25:21). V vrstah slovenskih prvakov je v drugem polčasu blestel Matjaž Brumen, s šestimi zadetki skupaj z Deanom Bombačem tudi najboljši Cimosov strelec proti Constanti.

 

 

Brumen, ki je vse svoje gole dosegel v drugem delu igre, je v zadnjih šestih minutah trikrat zadel romunsko mrežo, skupaj s soigralcem Sebastianom Skubetom (trije zadetki med 50. in 60. minuto) in vratarjem Gorazdom Škofom (skupaj 18 obramb) pa je bil najzaslužnejši za deveti poraz Constante na deseti tekmi v letošnji evropski ligi prvakov.

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)