2. 3. 2012

Pričakovanja trenerjev štirih udeležencev finalnega turnirja pokala za moške v Podčetrtku

Odločitev o 21. pokalnem prvaku Slovenije v moški konkurenci bo padla v nedeljo zvečer. In kaj trenerji vseh štirih klubov, ki bodo nastopili na zadnjem dejanju pokalnega tekmovanja v letošnji sezoni, pričakujejo v Podčetrtku, kjer bodo naslov branili rokometaši Cimosa?

 

 

Fredi Radojkovič, trener Cimosa: "V štirih tednih bomo odigrali kar deset težkih tekem, a kljub ostremu in zelo napornemu tekmovalnemu ritmu, v katerem ni časa za počitek in regeneracijo igralcev, ne iščemo alibijev za morebitne neuspehe. Posledice težkih tekem se vidijo v utrujenosti in poškodbah igralcev, zato že dolgo ne moremo igrati v polni postavi. V polfinalu sem pričakoval obračun s Celjani, s katerimi smo se na zadnjih dveh zaključnih turnirjih pokalnega tekmovanja Slovenije vedno pomerili v polfinalu, a nam je žrebanje tokrat prineslo Ormožane. Polfinalnega nasprotnika seveda nikakor ne smemo podcenjevati, kajti v letošnji sezoni smo že doživeli nekaj negativnih presenečenj proti na papirju slabšim nasprotnikom, kot sta bila recimo Izola in Krško. Seveda je naš cilj jasen – ubranitev pokalne lovorike iz lanske sezone."

 

 

 

Vladan Matić, trener Celja Pivovarne Laško: "Maribor Branik je seveda spoštovanja vreden tekmec, v dveh dneh pa nas čakata dve zelo težki tekmi. Toda prepričan sem, da imamo dovolj kakovostnih igralcev, ki bodo kos takšnemu naporu, čeprav je med njimi tudi zelo veliko mladih. V letošnji sezoni smo imeli z Mariborčani že eno slabo izkušnjo, saj smo z zadetkom razlike izgubili prvenstveno tekmo v dvorani Tabor. Za nas je Maribor Branik zelo neugoden tekmec, ki ima dober igralski kader in dobrega trenerja, zato bomo morali biti maksimalno kakovostni, zbrani in previdni. Dejstvo je, da moraš dobiti obe tekmi v dveh dneh, če želiš osvojiti prvo mesto. A najprej se moramo osredotočiti na polfinalno tekmo, šele nato pa razmišljati o nasprotniku v finalu. Celjski klub ima vedno najvišje tekmovalne cilje in tudi v Podčetrtku je naš cilj vrnitev pokalne lovorike v Celje."

dr. Marko Šibila, trener Maribora Branika: "Jasno je, da so Celjani favoriti. Toda ne le v dvoboju z nami, ampak na celotnem finalnem turnirju v Portorožu. A poseben čar pokalnega tekmovanja je tudi v tem, da pogosto prinaša presenečenja – in naša zmaga v polfinalu proti Celju Pivovarni Laško bi seveda bila veliko presenečenje. Seveda bomo storili vse, da bi do takšnega presenečenja tudi prišlo, čeprav bo to zelo težko. Sredin poraz Celjanov na derbiju proti Gorenju bo zanje po drugi strani še dodatna spodbuda, da se bodo tekme z nami lotili še bolj zavzeto. Gre za profesionalno ekipo, ki zna takšne poraze tudi mirno prenesti in že takoj na naslednji tekmi pokazati vse svoje znanje. V vsakem primeru pa pričakujem, da bomo v Podčetrtku pokazali dobro predstavo na obeh tekmah in da bodo gledalci uživali ter prišli na svoj račun."

 

 

 

Saša Praprotnik, trener Jeruzalema Ormoža: "Ne glede na to, koga bi dobili na žrebanju polfinalnih parov v pokalu Slovenije, bi bil za nas zelo težak nasprotnik. Naša tiha želja je bila, da bi se v polfinalu pomerili z Mariborčani, s katerimi je naš klub po kakovosti še najbolj primerljiv med vsemi tremi ostalimi udeleženci zaključnega turnirja v Podčetrtku. Toda po drugi strani je jasno, da se tudi pred polfinalnim dvobojem s Cimosom ne bomo vnaprej predali in da ne bomo izobesili bele zastave. V imenu igralcev Jeruzalema Ormoža lahko kot trener obljubim, da bomo dali vse od sebe, da se bomo borili po svojih najboljših močeh in da bomo skušali na obeh tekmah pustiti čim boljši vtis na igrišču. Rezultatsko smo povsem neobremenjeni in mogoče lahko v Podčetrtku pripravimo tudi kakšno presenečenje."

 

 

 

V polfinalu pokala Slovenije najprej Koprčani in Ormožani, nato Celjani in Mariborčani