3. 3. 2012

Rokometaši Cimosa po zmagi proti Ormožanom prvi finalisti slovenskega pokala

Prvi finalisti zaključnega turnirja pokala Slovenije za moške v Podčetrtku so rokometaši Cimosa. Koprčani so na uvodni polfinalni tekmi premagali Jeruzalem Ormož s 24:19 (10:10).


 

Cimos Koper – Jeruzalem Ormož 24:19 (10:10)

 

Podčetrtek – Športna dvorana, gledalcev: 500, sodnika: Brecelj in Deržek.

 

Cimos Koper: Škof (14 obramb), Vran (2 obrambi), Skoko 2, Dobelšek 3 (2), Brumen 3 (1), Čemas, Bombač 5, Poklar 1, Džono 1, Krivokapić 6, Skube 2, Mlakar, Konečnik, Rapotec 1, Bogunović, Bundalo.

 

Jeruzalem Ormož: Jelen (8 obramb), Belec (11 obramb), Korpar 1, Krabonja, Žmavc, Bogadi 4, Radujković 1, Čudič 7 (3), Špiljak 1, Sok 3 (1), Hebar, Kljajič, Cingesar 2, Šišmanovič, Hrastnik.

 

Sedemmetrovke: Cimos Koper 4 (2), Jeruzalem Ormož 9 (5).

 

Izključitve: Cimos Koper 8 minut, Jeruzalem Ormož 12 minut.

 

Rdeči karton: Žmavc (Jeruzalem Ormož, 32. minuta).

 

 

 

Uvodne minute prvega polfinalnega dvoboja v Podčetrtku so pripadle Cimosu, ki je dvakrat povedel z dvema zadetkoma razlike (3:1, 4:2). Toda vztrajni Ormožani, pri katerih je blestel vratar Boštjan Belec (11 obramb v prvem polčasu), so po treh zaporednih zadetkih prišli do prvega vodstva (5:4 v 14. minuti).

 


Da njihova prednost ni bila višja, je poskrbel vratar primorskega kluba Gorazd Škof, ki je v prvih tridesetih minutah zbral devet obramb. V drugi polovici prvega dela igre so si Ormožani še štirikrat priigrali zadetek prednosti, toda aktualni slovenski pokalni zmagovalci so jih vedno ujeli.


 

Prvih trideset minut se je po osmih izenačenjih prav tako končalo brez zmagovalca (10:10), morebitno vodstvo pa so si rokometaši Jeruzalema Ormoža zapravili s slabim izvajanjem sedemmetrovk, saj so do odmora zapravili kar tri od skupno šestih.


 

Tudi začetek drugega polčasa je pripadel Koprčanom, ki so naredili delni izid 3:0 in povedli s 13:10. Poleg tega so Ormožani zaradi tretje izključitve in posledičnega rdečega kartona ostali brez Nejca Žmavca, v nadaljevanju pa so za Cimosom ves čas zaostajali za dva ali tri zadetke.


 

Takšno razliko je koprsko moštvo držalo vse do končnice tekme, v kateri so Ormožani popustili. Moštvo trenerja Fredija Radojkoviča si je pet minut pred koncem tekme prvič priigralo štiri zadetke naskoka (20:16), potem ko je v polno zadel krožni napadalec Bojan Skoko.


 

V 57. minuti sta sodnika izključila Bojana Čudiča, kar so rokometaši Cimosa seveda spretno izkoristili in kaznovali. Jure Dobelšek je s črte sedmih metrov poskrbel za prvih plus pet (22:17) in zmagovalec prvega polfinalnega dvoboja je bil odločen. Nikola Džono je s svojim prvim in edinim zadetkov v zadnji minuti poskrbel tudi za rekordno prednost svojega moštva – bilo je 24:18.