18. 3. 2012

Rokometaši Cimosa na prvi tekmi osmine finala v evropski ligi prvakov gostujejo na Poljskem

V osmini finala evropske lige prvakov se bodo rokometaši Cimosa pomerili s poljskim klubom Vive Targi Kielce. Prva tekma med poljskim in slovenskim klubom bo v nedeljo, 18. marca 2012, ob 20.30 v dvorani Legionow v Kielcah.

 

 

"Kielce so svojo moč dokazale že v skupinskem delu tekmovanja, ko so v najmočnejši izmed vseh štirih skupin osvojile tretje mesto in med drugim izločile tudi Čehovske medvede. Gre za zelo kakovostno ekipo, v kateri je večina poljskih reprezentantov, poleg tega pa imajo tudi vrhunske tujce, med katere spada tudi Uroš Zorman," napoveduje Cimosov trener Fredi Radojkovič, ki tudi tokrat ne bo mogel računati na poškodovanega Vladimirja Osmajića.

 

 

Med tednom je moštvo, ki ga vodi trener in selektor poljske reprezentance Bogdan Wenta, gostovalo pri ekipi Powen Zabrze in po 21 zaporednih zmagah v domači ligi doživelo prvi poraz (26:30, Uroš Zorman je dosegel en zadetek). "Kielce so v dvoboju z nami vsaj na papirju velik favorit, a bodo to morale pokazati in potrditi tudi na igrišču. V letošnji ligi prvakov smo dvakrat zelo dobro in pogumno igrali proti velikemu favoritu Hamburgu, kar nam seveda vliva dodatno samozavest pred tekmama s Poljaki," dodaja trener Radojkovič.

 

 

Koprčani so že z uvrstitvijo v osmino finala izpolnili tekmovalni cilj v evropski ligi prvakov. Toda trener Radojkovič se kljub temu ne strinja s tistimi, ki pravijo, da Cimos proti Kielcam nima česa izgubiti. "Če se sprijazniš s tem, da nimaš česa izgubiti, to pomeni, da si se vsaj polovično že vnaprej predal. Jasno je, da imaš v športu vedno kaj izgubiti," opozarja Radojkovič, ki o taktiki pravi: "Poljska igra je kombinatorna, agresivna in učinkovita. Zoperstaviti se ji moramo z agresivnostjo in hitrostjo ter ob tem ustaviti predvsem njihovo zunanjo linijo. Če bomo imeli še razpoloženega vratarja, lahko iztržimo ugoden izid."

Dvorana Legionow, ki sprejme dobrih 4000 gledalcev, je bila za tekmo s Cimosom že pred časom razprodana. "Osmina finala je za nas velik dosežek, vendar se z njim nismo zadovoljili. Še vedno smo zelo lačni uspehov in na obeh tekmah s Kielcami bomo igrali na polno. Vsekakor so Poljaki favoriti, saj imajo na vsakem igralnem mestu po dva vrhunska rokometaša, poleg tega pa so tudi precej bolj izkušeni. Toda vse to bodo morali dokazati tudi na igrišču," meni Cimosov kapetan Uroš Rapotec.

 

 

Za Kielce igra tudi šest tujih rokometašev, poleg Slovenca Uroša Zormana pa ima trener Wenta na razpolago še Hrvata Denisa Buntića (nekoč je bil tudi član Cimosa) in Željka Muso (bivšega igralca Trima in Gorenja), Danca Marcusa Cleverlyja, Islandca Thorirja Olafssona in Srba Rastka Stojkovića. "Čeprav bomo lahko po izpolnitvi evropskega cilja zaigrali neobremenjeno in sproščeno, to seveda ne pomeni, da se že vnaprej predajamo. Zavedamo se, da se bomo pomerili z vrhunskim klubom, a sanjamo o uvrstitvi v četrtfinale lige prvakov," priznava Rapotec.

 

 

"Oba vratarja Kielc sta zveneči imeni, saj je Szmal prvi vratar reprezentance Poljske, Cleverly pa je odlično branil na evropskem prvenstvu. Ampak vsak dan ni nedelja in tudi tako znani vratarji lahko imajo slab dan. To bi morali naši strelci izkoristiti. Menim, da bo tekmo na Poljskem začel Gorazd Škof, a sem vedno pripravljen vstopiti v igro, vselej sem polno motiviran. To, da bo dvorana v Kielcah polna do zadnjega kotička, me bo samo dodatno motiviralo, da pokažem največ, kar znam," je pred tekmo na Poljskem dejal koprski vratar Jure Vran.

Vran je optimistično razpoložen pred prvo tekmo osmine finala v Kielcah. "Za naše uspešno delo je izjemnega pomena dobro delo obrambe. Pred tekmo se bomo zelo natančno dogovorili, kateri kot bo pokrivala obramba, da si bomo tako olajšali delo. Če bomo igrali dovolj globoko obrambo in bomo njihovim strelcem preprečili, da bi se preveč približali golu, bo tudi Gorazdovo ali moje delo lažje in bolj uspešno. Menim, da z Gorazdom lahko dobiva dvoboj vratarjev," ocenjuje Vran.

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)