22. 3. 2012

Težka poškodba reprezentanta Jureta Natka

Za Vidom Kavtičnikom se je huje poškodoval še en slovenski vrhunski rokometaš. Na tekmi nemške lige proti Bergischerju se je poškodoval Jure Natek, igralec Magdeburga, ki ga čaka dolgotrajnejša odsotnost z igrišč.


 

Kavtičnik, član francoskega Montpellierja, si je poškodoval kolenske križne vezi na nedeljski tekmi evropske lige prvakov proti Barceloni (30:28), zaradi česar bo z igrišč odsoten od šest do osem mesecev. Na torkovi tekmi nemške lige pa jo je hudo skupil tudi slovenski reprezentant Jure Natek.


 

Natek, igralec nemškega prvoligaškega kluba Magdeburg, se je hudo poškodoval na torkovi prvenstveni tekmi proti Bergischerju. Ljubljančan je v hudih bolečinah obležal na igrišču v enajsti minuti tekme, z igrišča pa so mu pomagali klubski zdravnik in soigralci.


 

Po prvih informacijah ima Jure Natek natrgano sprednjo kolensko križno vez in počen meniskus. Če bodo tudi natančnejši zdravniki pregledi potrdili to diagnozo, bo moral slovenski rokometaš prisilno počivati od šest do osem mesecev.


 

Zaradi poškodbe in operacije je moral Natek izpustiti že letošnje evropsko prvenstvo v Srbiji. Mesec dni pred začetkom tekmovanja si je poškodoval trebušno prepono, zato je moral na operacijo.