23. 3. 2012

Cimos na povratni tekmi osmine finala lige prvakov lovi zadetek zaostanka iz Kielc

Na povratni tekmi osmine finala v evropski ligi prvakov bodo rokometaši Cimosa v dvorani Bonifika gostili poljski klub Kielce. Koprčani bodo v soboto, 24. marca 2012, ob 18. uri pred domačimi gledalci skušali izničiti zadetek zaostanka (26:27) s prve tekme na Poljskem.


 

"Na Poljskem smo odigrali vrhunsko tekmo. V prvih petnajstih minutah nam ni šlo najbolje od rok, a ko smo ugotovili, da se lahko enakovredno kosamo s Poljaki in ko je popustil začetni krč, smo se sprostili in naša igra je stekla. Delni izid 4:0 ob koncu prvega polčasa je bil eden ključnih dejavnikov," se prve tekme v dvorani Legionow spominja Cimosov trener Fredi Radojkovič, ki meni, da je poraz z minus ena skoraj enak zmagi s plus ena, saj gre v obeh primerih za skoraj enakovreden izid, v vsakem slučaju pa gre za aktiven rezultat.


 

Radojkovič tudi v Bonifiki, v kateri naj bi se zbralo skoraj 3500 gledalcev, pričakuje podobno tekmo kot v Kielcah. "Medtem ko Poljaki tekme večinoma rešujejo z individualno kakovostjo, smo mi bolj homogeni in bolj kolektivno dihamo. S tem poskušamo nadomestiti delno pomanjkanje kakovosti, kar nam je na prvi tekmi na Poljskem odlično uspevalo. Škoda le, ker smo v končnici tekme v preveliki želji za uspehom naredili nekaj napak, svoje pa sta h končnemu porazu prispevala tudi francoska sodnika z nekaj čudnimi odločitvami," je pojasnil Radojkovič.

 

 

Cimosov trener bo lahko kljub zlomljenemu nosu računal na Bojana Skoka, ne glede na težave s poškodbo želi svoj delež prispevati Milorad Krivokapić, podobno pa velja tudi za Vladimirja Osmajića, ki je ta teden začel trenirati, a verjetno ne bo mogel pomagati soigralcem. "Želja in motivacija pri mojih igralcih sta na najvišji ravni. Vsi smo optimistično razpoloženi, zavedamo pa se naših prednosti in slabosti: prednosti bomo poskušali še bolj izkoristiti, slabosti pa odpraviti ali vsaj spraviti na minimum. Verjamem, da smo sposobni pripraviti še eno presenečenje, izločiti Kielce in se uvrstiti v četrtfinale lige prvakov," je optimist trener Radojkovič.

Za odlično predstavo v Kielcah je znova poskrbel organizator igre Dean Bombač. "Poljaki imajo vrhunske igralce, od katerih pa sem na prvi tekmi pričakoval več. Še posebej pa me je presenetilo, da je tako malo igral kapetan slovenske reprezentance Uroš Zorman. To nam je seveda ustrezalo in upam, da bo tako tudi na povratni tekmi v naši Bonifiki," pravi Dean Bombač, ki pravi, da je sobotna tekma proti Kielcam največja v njegovi dosedanji karieri - celo pomembnejša od lanskega finala evropskega pokala challenge proti portugalski Benfici.


 

Bombač priznava, da Koprčanom ustreza igra moštva trenerja Bogdana Wente. "Gre večinoma za težke, visoke in počasnejše igralce, na drugi strani pa smo mi hitrejši, manjši in lažji. Te naše prednosti smo na prvi tekmi v Kielcah dobro izkoristili in to moramo storiti tudi v Kopru," napoveduje Bombač, ki skupaj s soigralci čuti pritisk pred pomembno tekmo: "Pritisk se stopnjuje, a ustvarili smo si ga sami, saj se zavedamo pomembnosti trenutka za klub, Koper, Obalo in celoten slovenski rokomet. A ko se bo tekma začela, bo pritisk izginil."


 

Zaradi odsotnosti poškodovanega stebra obrambe Vladimirja Osmajića veliko priložnosti za igro dobiva mladi Tine Poklar. Z 22 leti je najmlajši v Cimosovem igralskem kadru, a je doslej povsem upravičil zaupanje trenerja Radojkoviča. "Pred prvo tekmo osmine finala so skoraj vsi Kielcam napovedovali uvrstitev v četrtfinale. A po dobri predstavi na Poljskem imamo zdaj priložnost, da se mi uvrstimo med najboljših osem klubov v Evropi. To je enkratna priložnost, ki je ne smemo izpustiti iz rok, saj imamo aktiven izid iz Kielc," ocenjuje Tine Poklar.

Poklar, ki je svojo rokometno pot začel prav v Kopru, meni, da je Cimos nasprotnike presenetil s svojo hitrostjo in načinom igre. "Verjetno se bodo zdaj bolje pripravili na našo igro, predvsem na Bombača in Skubeta, ki sta jim na prvi tekmi povzročala veliko težav. Kielce imajo na vsakem igralnem mestu najmanj po dva vrhunska rokometaša, zato nam grozi nevarnost z vseh položajev. Še posebno upam, da se ne bo razigral Uroš Zorman. Igramo v domači dvorani in super bi bilo premagati Poljake ter se uvrstiti v četrtfinale," je dejal Poklar.

 

 

Tekma Cimos Koper - Vive Targi Kielce bo v soboto, 24. marca 2012, ob 18. uri. Sodila jo bosta Nemca Lars Geipel in Marcus Helbig, delegat bo Finec Tapio Arponen, poseben delegat EHF za sodnike pa bo Čeh Jiri Konecny.

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)