2. 4. 2012

Znanih petnajst reprezentanc, ki bodo nastopile na evropskem prvenstvu za kadete v Avstriji

Znanih je že petnajst od skupno šestnajstih moških kadetskih reprezentanc (U-18), ki bodo nastopile  na letošnjem evropskem prvenstvu v Avstriji. Med šestnajsterico bo na EP (od 12. do 22. julija 2012) nastopila tudi Slovenija.

 

 

V kvalifikacijah za EP v Avstriji je skupaj nastopilo 38 reprezentanc, razdeljenih v deset skupin: v osmih so bile po štiri reprezentance, v dveh pa po tri. Iz skupin od 1 do 5 sta vozovnici za Avstrijo zagotavljala prvo in drugo mesto, v skupinah od 6 do 10 pa le prvo.

 

 

Neposredno uvrstitev na EP si je kot organizator zagotovila Avstrija, od ostalih petnajstih udeležencev tekmovanja pa je znanih štirinajst. Zadnji bo znan po končanih kvalifikacijah v skupini 7 (Islandija, Turčija, Anglija, Moldavija), ki bodo od 13. do 15. aprila.

 

 

Na tekmovanju v Avstriji bo nastopila tudi moška kadetska reprezentanca Slovenije. Ekipa selektorja Tomaža Juršiča je na kvalifikacijskem turnirju v Luksemburgu osvojila drugo mesto, potem ko je premagala Latvijo in gostitelje ter izgubila proti Nemčiji.

 

 

 

UDELEŽENCI EP 2012 V AVSTRIJI ZA KADETE:

 

 

*organizator: Avstrija

 

 

*skupina 1: Hrvaška, Romunija

 

 

*skupina 2: Norveška, Španija

 

 

*skupina 3: Danska, Češka

 

 

*skupina 4: Nemčija, Slovenija

 

 

*skupina 5: Belorusija, Francija

 

 

*skupina 6: Švedska

 

 

*skupina 7: -

 

 

*skupina 8: Švica

 

 

*skupina 9: Finska

 

 

*skupina 10: Srbija