2. 4. 2012

Slovenski mladinci začeli s pripravami za kvalifikacije v Franciji za letošnje EP v Turčiji

Igralci in člani vodstva moške mladinske reprezentance Slovenije so se zbrali na pripravah v Slovenj Gradcu. Slovenske mladince od petka (6. april 2012) do nedelje (8. april 2012) v Dreuxu v Franciji čakajo kvalifikacije za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu v Turčiji.

 

 

Na reprezentančnem zboru se je zbralo vseh 16 vabljenih igralcev z izjemo poškodovanega srednjega beka Luke Anderluha, ki ga je zamenjal Blaž Nosan, igralec Grče iz Kočevja. Velika želja trenerja Slavka Iveziča, da bi v Francijo potoval tudi Borut Mačkovšek, se ni uresničila.

 

 

Mladi igralec Celja Pivovarne Laško je bil na seznamu članskega selektorja Borisa Deniča za priprave v Zrečah in nastop na mednarodnem turnirju v Avstriji, a se je na sobotni klubski tekmi proti Mariboru Braniku poškodoval in ga čaka prisilni počitek.

 

 

V Franciji čakajo slovensko reprezentanco težki nasprotniki. V petek najprej Madžarska, dan kasneje Romunija in v nedeljo še domača Francija, na EP v Turčijo pa potujeta prvi dve ekipi. Slovenska izbrana vrsta bo na kvalifikacijski turnir v Francijo odpotovala v četrtek zjutraj.

 

 

"To bo za to generacijo ena najtežjih nalog. Uvrstitev  na evropsko prvenstvo namreč ni samoumevna, saj je tretja skupina izjemno težka, ambicije naših nasprotnikov pa so zagotovo takšne kot naše. Naredili bomo vse, kar je v naših močeh, da se z dobro pripravo in igrami  uvrstimo na prvenstvo. To je še kako pomembno pri razvoju vsakega igralca," je na začetku priprav povedal trener Slavko Ivezič, ki se je tokrat namesto za tri vratarje odločil za igralca več.

V Francijo ob vodstvu ekipe, ki ga sestavljajo trener Slavko Ivezič, pomočnik Klemen Luzar, tehnični vodja ekipe Rado Pantelič, fizioterapevt Boris Kramžar in zdravnik Dušan Polimac, potujejo naslednji igralci: Blaž Nosan (Grča Kočevje), Žiga Bradeško, Mario Cingesar (oba Loka), Gašper Hrastnik (iz Loke posojeni igralec Ormoža), Nejc Cehte, Blaž Žitnik (oba Krško), Jan Gorela, Dušan Fidel (v Izolo posojena igralca Cimosa), Jure Gorenjak, Gregor Potočnik, Blaž Sendelbach, Igor Žabič (vsi Celje Pivovarna Laško), Aljaž Lavrič (Krka), Rok Zaponšek (Gorenje), Mario Šoštarič in Aleksander Špende (v Maribor posojena igralca Gorenja).

 

 

V primeru poškodbe katerega od vpoklicanih so v pripravljenosti Matjaž Borovnik, Nino Grzentič, Elvir Kalabič, Tilen Majerle, Klemen Sašek, Domen Škalički in Matic Verdinek.

 

 

 

SPORED TEKEM SLOVENIJE NA KVALIFIKACIJSKEM TURNIRJU ZA EP 2012:

 

 

Petek, 6. april 2012, ob 18.30: Slovenija - Madžarska

 

 

Sobota,7. april 2012, ob 20.00: Slovenija - Romunija

 

 

Nedelja, 8. april 2012, ob 16.30: Francija - Slovenija.