3. 4. 2012

Na turnirju v Avstriji brez Uroša Zormana, Dragana Gajiča, Luka Žvižeja in Davida Špilerja

Od četrtka (5. april 2012) do sobote (7. april 2012) bo moška članska reprezentanca Slovenije nastopila na mednarodnem turnirju v Avstriji. Slovenski rokometaši, ki se pripravljajo v Zrečah, bodo v Innsbrucku nastopili brez štirih nosilcev igre: Uroša Zormana, Dragana Gajiča, Luka Žvižeja in Davida Špilerja.

 

 

V okviru tedna EHF, ki je namenjen reprezentančnim aktivnostim, so se igralci in člani reprezentančnega vodstva v nedeljo, 1. aprila 2012, zbrali na pripravah v Zrečah. Po šestih treningih, ki jih bodo opravili do odhoda na turnir, bodo v četrtek, 5. aprila 2012, po dopoldanskem treningu in kosilu odpotovali v Avstrijo.

 

 

Priprave v Zrečah so namenjene tako turnirju v Avstriji kot junijskima tekmama proti Portugalski v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu v Španiji leta 2013. V Avstriji se bodo slovenski rokometaši pomerili z Grčijo (četrtek, 5. april 2012, ob 18. uri), Češko (petek, 6. april 2012, ob 18. uri) in gostiteljico Avstrijo (sobota, 7. april 2012, ob 16. uri).

 

 

Poleg igralcev, ki jih selektor Boris Denič ni povabil na tokratno reprezentančno akcijo (Gorazd Škof, Matjaž Brumen, Peter Pucelj...), in tistih, ki manjkajo zaradi poškodb (Jure Natek, Nenad Bilbija, Vid Kavtičnik, Borut Mačkovšek), bodo v Innsbrucku manjkali tudi štirje nosilci igre, ki so na pripravah v Zrečah. To so Uroš Zorman (Kielce, Poljska), Dragan Gajič (Montpellier, Francija), Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško) in David Špiler (Zagreb, Hrvaška).

 

 

"Turnir v Avstriji bo za nekatere mlajše in neizkušenejše igralce priložnost, da spet nastopijo v reprezentančnem dresu ter si naberejo prepotrebne mednarodne izkušnje in igralsko kilometrino. Nosilci igre v reprezentanci so že v klubih dovolj obremenjeni, tako da zanje niso potrebni še dodatni napori," pravi selektor Boris Denič, ki je namesto poškodovanega Boruta Mačkovška (Celje Pivovarna Laško) na priprave v Zreče povabil Mitja Nosana (Ribnica Riko hiše).

V Innsbrucku (prvi dve tekmi bosta v olimpijski dvorani, tretja pa v Kufstein Areni) se bodo Slovenci pomerili z Grki, Čehi in Avstrijci. Medtem ko bosta Avstrija in Grčija na turnirju na Tirolskem nastopili v najboljših zasedbah, bodo Čehi oslabljeni, med drugim pa naj bi manjkal tudi njihov prvi zvezdnik Filip Jicha, član nemškega kluba Kiel.

 

 

"Čeprav rezultat v Avstriji ni v prvem planu, je povsem jasno, da gremo po tri zmage. Z vsemi tremi nasprotniki se lahko enakovredno kosamo, čeprav ne bomo nastopili z najboljšo zasedbo. Toda po drugi strani smo državna reprezentanca, ki mora na vsaki tekmi potrditi svojo kakovost in vedno igrati na zmago," napoveduje selektor Denič, ki je na pripravah v Zrečah največ pozornosti namenil napadalni igri na obrambo 5-1 in analizi igre Portugalcev.

 

 

 

Seznam igralcev za turnir v Avstriji:

 

 

*vratarja: Primož Prošt (Montpellier, Francija), Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško)

 

 

*krilni igralci: Jure Dobelšek (Cimos Koper), Gašper Marguč (Celje Pivovarna Laško), Matej Flajs (Krka), Jure Sušin (Trimo Trebnje)

 

 

*zunanji igralci: Marko Bezjak, Jure Dolenec, David Miklavčič (vsi Gorenje Velenje), Dean Bombač, Sebastian Skube (oba Cimos Koper), Mitja Nosan (Ribnica Riko hiše)

 

 

*krožni napadalci: Uroš Bundalo (Cimos Koper), Matej Gaber (Gorenje Velenje), Miha Žvižej (Bjerringbro-Silkeborg, Danska).