5. 4. 2012

Slovenski rokometaši v prvem krogu turnirja v Avstriji visoko premagali reprezentanco Grčije

Moška članska reprezentanca Slovenije je uspešno začela nastop na mednarodnem turnirju v Avstriji. V prvem krogu so slovenski rokometaši v olimpijski dvorani v Innsbrucku visoko premagali reprezentanco Grčije z 31:21 (16:10). Na drugi tekmi prvega kroga je domača reprezentanca Avstrije izgubila proti Češki s 24:25 (11:16).

 

 

Slovenija – Grčija 31:21 (16:10)

 

Innsbruck – Olimpijska dvorana, gledalcev: 500, sodnika: Brkić in Jusufhodžić (oba Avstrija).

 

Slovenija: Skok, Prošt, Bombač 1, Miklavčič, Dobelšek 5, Bundalo 3, Flajs, Gaber, Dolenec 7 (3), Skube 2, Sušin 4, Nosan 3, Bezjak 1, M. Žvižej 3, Marguč 2.

 

Grčija: Tsilimparis, Dellios, Ananiadis, Dhmakis, Tzimourtos 5 (1), Mastorogiannis 3, Balomanos 3, Mallios 2, Marangko 2, Evaggelidis 1, Tsatso 2, Papadopoulos 1, Ioannidis 1, Georgiadis, Sevastidis, Megalooikonomou 1.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 6 (4), Grčija 1 (1).

 

Izključitve: Slovenija 6 minut, Grčija 6 minut.

 

 

 

Na uvodni tekmi prvega kroga mednarodnega turnirja v Avstriji je ekipa selektorja Borisa Deniča dosegla visoko zmago. Čeprav Slovenci nastopajo v zelo oslabljeni zasedbi (brez Zormana, Gajiča, Špilerja, L. Žvižeja, Brumna, Puclja, Škofa, Natka, Kavtičnika, Bilbije, Mačkovška...), so v olimpijski dvorani v Innsbrucku kar z desetimi zadetki razlike premagali Grčijo.


 

Začetek tekme je minil v precej živčni in neučinkoviti igri z napakami na obeh straneh, izid pa je bil trikrat zapored izenačen (1:1, 2:2, 3:3). Nato so slovenski rokometaši med osmo in petnajsto minuto dosegli pet zadetkov zapored in sredi prvega polčasa povedli z 8:3. Grki so vzeli minuto odmora, ki pa ni pretirano pomagala, saj so Slovenci zlahka držali visoko prednost.


 

Najvišja razlika v korist Slovenije v prvem polčasu je bila sedem zadetkov (11:4 v 19. minuti), nato pa so se nasprotniki dvakrat približali na minus štiri (12:8 v 22. minuti in 14:10 v 27. minuti). Na odmor je Deničeva četa odšla z vodstvom s 16:10, naš selektor pa je ves čas rotiral svoje igralce, tako da so vsi dobili priložnost za igro in minutažo.

V drugem delu so Grki zaostanek znova zmanjšali na štiri zadetke 20:16 v 45. minuti), zadnji del tekme pa je povsem minil v znamenju reprezentance Slovenije. Vratarja Primož Prošt in Matevž Skok sta na celotni tekmi skupaj zbrala kar 20 obramb, v polju pa so v polno zadevali predvsem Jure Dolenec (s sedmimi zadetki prvi strelec tekme v Innsbrucku), Jure Dobelšek in Jure Sušin.

 

 

Ko so grški rokometaši videli, da jim je možnost za morebiten preobrat dokončno pobegnila iz rok, so začeli delati tehnične napake in streljati iz neizdelanih akcij in položajev. Raztrgano in neučinkovito igro Grčije so Slovenci spretno kaznovali s hitrimi (pol)protinapadi in neusmiljeno polnili nasprotnikovo mrežo.

 

 

Slabih pet minut pred koncem je slovenska reprezentanca prvič povedla z desetimi goli naskoka (29:19), dve minuti pozneje pa si je priigrala tudi najvišjo razliko na tekmi v olimpijski dvorani v Innsbrucku – bilo je kar enajst zadetkov (30:19).

 

 

 

SPORED IN IZIDI MEDNARODNEGA TURNIRJA V AVSTRIJI:

 

 

 

Četrtek, 5. april 2012 (olimpijska dvorana Innsbruck):


 

Slovenija – Grčija 31:21 (16:10)


 

Avstrija – Češka 24:25 (11:16)



 

Petek, 6. april 2012 (olimpijska dvorana Innsbruck):


 

ob 18.00: Slovenija – Češka


 

ob 20.15: Avstrija – Grčija



 

Sobota, 7. april 2012 (Kufstein Arena):


 

ob 14.00: Češka – Grčija


 

ob 16.00: Slovenija – Avstrija.

 

 

 

Na turnirju v Avstriji brez Uroša Zormana, Dragana Gajiča, Luka Žvižeja in Davida ŠpilerjaČlanska reprezentanca se je zbrala v Zrečah, Mitja Nosan namesto poškodovanega MačkovškaSelektor Boris Denič in vratar Gorazd Škof navdušila na okrogli mizi Amicusa na 21. SofuMoška reprezentanca bo opravila priprave v Zrečah in nastopila na turnirju v AvstrijiTežka poškodba reprezentanta Jureta NatkaHuda poškodba reprezentanta Vida KavtičnikaSponzorji skrbijo za slovenske reprezentanteDanes mineva dvajset let od promocijske tekme moške reprezentance Slovenije v Celju