6. 4. 2012

Mladinci so nastop na kvalifikacijskem turnirju v Franciji za EP začeli z zmago proti Madžarom

Kvalifikacijski turnir v Franciji za nastop na evropskem prvenstvu v Turčiji je moška mladinska reprezentanca Slovenije začela z zmago. V prvem krogu so slovenski mladinci dosegli pomembni točki proti Madžarski, ki so jo premagali s 25:22 (15:12).



Slovenija - Madžarska 25:22 (15:12)


Dreux - Športna dvorana Palais des sports Dreux, gledalcev: 250, sodnika: Covalciuc in Covalciuc (oba Moldavija).


Slovenija: Žitnik (2 obrambi), Zaponšek (9 obramb), Bradeško, Cehte, Cingesar 2, Fidel, Gorela, Gorenjak 3, Hrastnik 3, Lavrič 1, Nosan, Potočnik 3, Sendelbah 3, Šoštarič 6 (3), Špende, Žabič 4; trener: Slavko Ivezič.


Madžarska: Balogh (3 obrambe), Hollo (11 obramb), Boka, Auth 3, Faluvegi, Gerdan, Szollosi 1, Pulay 2, Hornyak 3, Debreczeni, Szilagy, Kemeny 2, Nemeth 1, Zsigmond 1, Stranigg 8, Bujtar; trener: Laszlo Sotonyi.


Sedemmetrovke: Slovenija 3 (3), Madžarska 3 (2).


Izključitve: Slovenija 4 minute, Madžarska 2 minuti.




Slovenski mladinci so kvalifikacijski turnir v francoskem Dreuxu začeli s pomembno zmago proti močni reprezentanci Madžarske, ki pa predstavlja le polovico potrebnega dosežka za uvrstitev na EP v Turčiji. Tako kot v vseh dosedanjih srečanjih z Madžari, je bilo tudi to zelo izenačeno, četudi so nasprotniki na tekmi nazadnje vodili v sedmi minuti, ko je bilo na semaforju 2:1.



Nato so pobudo prevzeli Slovenci, ki pa se jim do 16. minute ni uspelo odlepiti na več kot zadetek razlike. Šele v 18. minuti je bilo prvič plus tri, do konca polčasa pa tudi trikrat štiri zadetke v slovensko korist. Tudi v začetku drugega dela so prvih  deset minut to razliko uspešno držali, nato  pa s slabšo obrambo Madžarom dopustili, da so se približali le na zadetek zaostanka.



V obup je slovensko izbrano vrsto spravljal predvsem najboljši madžarski strelec Stranigg, ki je skupaj dosegel kar osem golov. V dramatičnem nadaljevanju so bili enajst minut oboji brez zadetka, nato pa so do 53. minute slovenski mladinci naši spet vzdrževali minimalno prednost. Le v treh minutah so si spet ustvarili plus štiri,  prednost pa so do konca tekme uspešno obranili.



Na drugi tekmi prvega kroga so bili Francozi boljši od reprezentance Romunije s 33:29 (21:15). Gostitelji so povedli kar z 9:1, a so Romuni dve minuti pred koncem prišli le na zadetek zaostanka, na koncu pa so se veselili favorizirani Francozi.

 

 

 

SPORED TEKEM REPREZENTANCE SLOVENIJE NA KVALIFIKACIJSKEM TURNIRJU V FRANCIJI ZA NASTOP NA EP 2012:

 

 

 

Petek, 6. april 2012, ob 18.30: Slovenija - Madžarska 25:22 (15:12)

 

 

Sobota, 7. april 2012, ob 20.00: Slovenija - Romunija

 

 

Nedelja, 8. april 2012, ob 16.30: Francija - Slovenija.